Za mnoge može biti iznenađenje da uobičajeni kupaonski proizvod, osim svoje namjene, zapravo može poslužiti kao svestran alat u različitim područjima domaćinstva i šire.

Listovi su osvježavajuće hladni na dodir.

Tokom vrelih večeri tokom ljeta, preporučuje se da lagano posipate dječji puder na posteljinu. Ovo će dati ugodan miris, a istovremeno apsorbirati znoj koji se nakuplja na vašem tijelu, što će rezultirati mirnijim snom.

Ima sposobnost unošenja i asimilacije masti.

Ako se ikada nađete sa nesretnom masnom mrljom na majici ili tepihu, jednostavno pospite malo dječjeg pudera na zahvaćeno područje. Ova čudesna supstanca ne samo da upija ulje već i podmlađuje tkaninu, čineći je svježom i čistom.

Revitalizira zbirku literature.

Preobrazite izgled starih knjiga pomoću pudera za bebe, koji efikasno upija vlagu i sprečava rast buđi.

Za obimniji i gušći izgled vaših trepavica pokušajte nanijeti dječji puder prije nanošenja maskare. Ovaj jednostavan trik može poboljšati izgled vaših trepavica.

Ovaj proizvod efikasno smanjuje pojavu iritacije kože.

Kako biste spriječili iritaciju kože uzrokovanu trenjem kontakta butina o butinu, preporučuje se nježno nanošenje dječjeg pudera na unutrašnju stranu bedara.

Eliminiše neprijatne mirise koji izlaze iz obuće.

Nakon što obilno nanesete dječji puder na unutrašnjost vaših cipela, ostavite da odstoji preko noći. Kada jutro stigne, jednostavno obrišite višak pudera i navucite cipele koje će odisati svježim, podmlađenim mirisom.

Ovo rješenje efikasno rješava problem škripavog poda.

Ako slučajno posjedujete parket koji emituje škripu, jednostavno rješenje je da na površinu poda nanesete lagani puder za bebe. Nakon toga, upotrijebite metlu da ravnomjerno rasporedite prah, efikasno popunjavajući sve praznine koje mogu postojati između pojedinačnih letvica poda.

Efikasno odbija mrave

Za sigurno izbjegavanje mrava rasporedite prah u blizini prozora ili ispred vrata. Budite sigurni, vaš dom će biti potpuno zanemaren od ovih sićušnih napadača.

Ublažava nelagodu povezanu s uklanjanjem dlačica.

Nanošenje pudera na noge prije depilacije daje dodatni zaštitni sloj koji štiti od potencijalne neugodnosti pretjerano vrućeg voska.

Njime se zamjenjuje prah unutar kamena.

Umjesto da koristite skupe pudere u kamenu kao završni dodir šminke, odlučite se za malu količinu dječjeg pudera na licu kako biste postigli fantastičan izgled.

Osjećat ćete se revitalizirano i podmlađeno.

Za drugačiji pristup borbi protiv tjelesnog mirisa, pokušajte umjesto dezodoransa koristiti dječji puder. Ova alternativa efikasno upija znoj ostavljajući prijatan miris iza sebe.

Kako biste brzo osvježili krevetić vašeg ljubimca, jednostavno ga pospite dječjim puderom koji će momentalno podmladiti prostor.

Potrebna vam je pomoć da ukrotite svoju neposlušnu kosu i nađete prikladne frizure?

Pomiješajte jednaku količinu bebi pudera i praška za pecivo. Ova mješavina funkcionira kao suhi šampon, pružajući vašoj kosi zahvalnost i usklađenost.

Ako vam se miris dječjeg pudera ne sviđa, pojačajte ga dodavanjem nekoliko kapi željenog eteričnog ulja. Raspršite ovu mirisnu mješavinu po svom životnom prostoru, pretvarajući ga u prebivalište s rajskim mirisom.