Nakon dvije sedmice, Malakhov tvrdi da vaši zglobovi i kosti više neće biti bolni i da ćete otkriti da vam cijeli skeletni sistem postaje fleksibilniji.

Ruski stručnjak za narodnu medicinu Genadij Petrovič Malahov, koji je u više od 60 knjiga opisao kako se liječi 200 najčešćih tegoba, smatra da nas bole zglobovi i kosti jer se s vremenom u njima nakuplja kalcifikacija soli i treba je isušiti.

On daje vrlo jednostavnu formulu za uklanjanje soli iz organizma. Međutim, ako je moguće, ovaj tretman treba provesti nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i solju ili uobičajenom klistirom). Naravno, efekti postoje i bez toga.

Uveče stavite 5 grama lovorovog lista u 3 decilitra ključale vode, najbolje da prokuva. Kuvajte pet minuta, sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji (može i u termosicu) preko noći.

Sutradan procijediti i piti – pijuckati malo po malo tokom dana. Nemojte odmah testirati cijelu otopinu jer može uzrokovati komplikacije i krvarenje.

Napravite rastvor od rastvora lovora i uzimajte ga tri uzastopne noći. Nakon 7 dana pauze, kurs se može ponoviti. Kod hroničnih oboljenja zglobova i kostiju ovaj rastvor piti pet dana.

Tokom sporog toka terapije lovorom, nemojte se uznemiriti ako primijetite da vam je urin crven i da često mokrite. To je normalno jer soli u tijelu počinju snažno da se otapaju, iritirajući mjehur.Nakon dvije sedmice, Malakhov tvrdi da vaši zglobovi i kosti više neće biti bolni i da ćete otkriti da vam cijeli skeletni sistem postaje fleksibilniji. To znači da je Laurel tretman bio uspješan. Ako i dalje osjećate bol – ponovite postupak.