Jedna studija pokazuje da samo trećina ljudi može na vrijeme prepoznati simptome koji ukazuju na ovo stanje i započeti liječenje.

Riječ je o tjeskobi.

Simptomi koji ukazuju da imate anksiozni poremećaj su:

– Noge i šake su vam uglavnom hladne, što ukazuje na to da krv nije u tim dijelovima tijela, već u gornjim i donjim udovima.

– Osjećaj nedostatka kisika pri gutanju, često zijevanje.

– Ako imate problema s plinovima, pokušajte izbjeći gutanje velikih količina kisika jer to može učiniti vaša crijeva osjetljivijima.

Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, obratite se svom liječniku kako bi mogao brzo postaviti dijagnozu i odrediti plan liječenja.

Koristite lovorov list za opuštanje!

Još u antičko doba Grci su prepoznali ljekovita svojstva lovora i koristili ga u medicini.

Neobičan miris lovora na nas djeluje nevjerojatno umirujuće. Ima mnoge druge korisne namjene.

Lovor ima snažna protuupalna i umirujuća svojstva. Bori se protiv epilepsije i također ublažava respiratorne simptome.
Ako ste pod stresom, imate visok krvni tlak ili imate nesanicu, lovor vam može pomoći i preporučuje se svima koji žele kontrolirati kolesterol!

Lovorov list možete konzumirati na mnogo načina, možete ga dodavati jelima ili kuhati u kipućoj vodi.

Nakon vrenja, dim će postupno ispuniti prostoriju i opustiti se!

Stoga vodite računa o svom raspoloženju i koristite lovorov list.

Opustite se i opustite uz jogu!

Ove opuštajuće poze mogu vam pomoći da se riješite nesanice, značajno poboljšate san i regulirate disanje. Ove joga poze aktiviraju parasimpatički živčani sustav, pomažu u smanjenju stresa i potiču opuštanje.

Ove tri poze prikladne su za sve, čak i za one koji nikada nisu vježbali jogu. Sve što trebate je vaš jastuk. Prije nego počnete, udahnite 10 puta.

1. Podignite noge do zida (Viparita Karani)

Lezite na leđa na jastuke i podignite noge prema stropu tako da su vam koljena i pete u istoj razini. Ruke držite uz tijelo, dlanovi okrenuti prema gore. Na taj način uz dah do našeg tijela dolazi i regenerativna energija.

Ova je poza idealna za one koji puno vremena provode stojeći. Poboljšana cirkulacija krvi. Važno je duboko disati. Zadržite ovaj položaj 2-3 minute. Da biste izašli iz ovog položaja, polako savijte koljena i pomaknite ih u stranu. Ovo je vrlo korisna vježba i odmah ćete osjetiti rezultate.

2. Držite stopala i koljena zajedno (Supta Baddha Konasana)

Također su naslonili leđa na jastuke. Spojite tabane i pomaknite koljena na različite strane. Ispružite ruke uz tijelo. Ostanite u ovom položaju 3 minute. Ne zaboravite disati duboko i ravnomjerno.

3. Mrtvačka poza (mrtvačka poza)

Posljednja poza prije nego što utonete u bezbrižan san. I dalje ležite na leđima, noge razmaknute u širini ramena i ruke uz tijelo, dlanovi prema gore (ali ne uz tijelo). Dišite duboko i slobodno, fokusirajući se na svoje disanje. Neka vaš um luta sam dok promatrate sa strane. Ostanite u ovom položaju 3-5 minuta.

ublažiti pritisak

Kronično visoka razina stresa može negativno utjecati na zdravlje i rad cijelog organizma. Ponekad zvuči lakše nego što je učinjeno, ali postoje doista jednostavni načini na koje se možete brzo opustiti.

popijte šalicu zelenog čaja

Zeleni čaj izvrstan je izvor L-teanina, spoja koji smanjuje razinu stresa i potiče opuštanje. Zeleni čaj je bolji izbor od kave jer sadrži kofein, ali u puno manjim količinama.

pojedi malo čokolade

Birajte tamnu čokoladu s najmanje 70% udjela kakaa. Studije pokazuju da tamna čokolada može smanjiti razinu hormona stresa i regulirati metabolizam.

pojedi malo meda

Ako žudite za nečim slatkim, uzmite malo meda koji ima moćna protuupalna svojstva koja vam mogu poboljšati raspoloženje i ublažiti tjeskobu.

meditirati

Ne morate biti u prirodi da biste iskusili nevjerojatne dobrobiti meditacije. Provođenje samo pet minuta u tišini i miru može vam pomoći da se opustite. Usredotočite se na dah, ruke i noge. Brzo ćete osjetiti pozitivne učinke meditacije.

duboko udahni

Ponekad je duboko, sporo disanje sve što vam je potrebno da biste se oslobodili tjeskobe i poboljšali svoje raspoloženje.

recipročan

Kada osjetite da vas muče stotine negativnih i uznemirujućih misli, počnite odbrojavati. Tako ćete se opustiti i barem privremeno zaboraviti sve probleme koji vas muče.

zatvori oči

Napravite kratku pauzu, zatvorite oči i pokušajte ne razmišljati ni o čemu. Zatvaranje očiju na kratko vrijeme odličan je način da se opustite i usredotočite.

izmasirajte ruke

Masaža ruku odlična je za ljude koji cijeli dan sjede pred računalom. U rukama se nakuplja visoka razina napetosti. Nanesite malo kreme na ruke i dobro umasirajte.

Navlažite zapešća hladnom vodom

Ako ste pod stresom, uronite zapešća u hladnu vodu. Dijelovi iza ušiju također moraju biti vlažni jer se tamo nalazi mreža krvnih žila pa hlađenje tih dijelova izravno utječe na rad cijelog tijela.

promijeniti okolinu

Iskoristite svaku priliku za boravak na otvorenom. Prirodno svjetlo čini čuda za raspoloženje i razinu stresa. Prošećite 5 minuta i vidjet ćete da se počinjete opuštati čim izađete na svjež zrak.

Pogledaj kroz prozor

Kada je sve užurbano i pod velikim ste stresom, odvojite malo vremena, pogledajte kroz prozor i promatrajte sve što se događa.

mazite se sa svojim ljubimcem

Maženje s vašim ljubimcem može povećati razinu hormona sreće, poboljšati raspoloženje, regulirati otkucaje srca i vratiti samopouzdanje.