Ovaj napitak je bogat vrijednim sastojcima koji su dobri za vaše kosti.

“Zlatno mlijeko” pomaže u obnavljanju “maziva kičme” i ispiru naslage soli. Koristan je u hematopoezi (formiranje krvnih zrnaca putem diobe i diferencijacije matičnih stanica u koštanoj srži), debelom crijevu, nervnom sistemu i koštanom tkivu.

„Zlatno mleko“ je magični napitak koji takođe pomaže da se produži život, normalizuje ceo probavni sistem i blagotvorno deluje na jetru. Eliminišite toksine, poboljšajte tonus kože i produžite život. Vrlo je efikasan protiv artritisa i bolesti zglobova, jer se uz konzumaciju “zlatnog mlijeka” povećava pokretljivost zglobova.

Moramo naglasiti da je veoma popularan među ruskim doktorima alternativne medicine.

Prvo pripremite pastu od kurkume na sledeći način:

40 g kurkume u prahu,
100-150 ml vode.

Dodajte kurkumu u prahu u vodu, promiješajte i pustite da provri. Kuvajte dok se sadržaj ne zgusne, oko 8 minuta. Stalno miješajte. Ako je smesa pregusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.

U međuvremenu pripremite mlijeko:

250 ml mlijeka,
2 supene kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (opciono),
Med po ukusu.

Zakuhajte mlijeko i dodajte bademovo ulje (po želji). Skinite sa vatre i sipajte u šolje. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po vašem ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u velikim količinama i produžiti vrijeme pripreme. U smrznutom stanju njegova svojstva se čuvaju 40 dana. Čuvajte pastu u frižideru.

Gotovu pastu dodajte u vrelo mleko, kašičicu po kašičicu, kao i med i biljno ulje (po želji).

Preporučljivo je piti “zlatno mlijeko” na prazan stomak, najbolje ujutro i prije spavanja. Pijte “zlatno mlijeko” 40 dana. Vrijeme tretmana – dva puta godišnje, svaki put 40 dana.

Koje su prednosti kurkume?

Moderna nauka kao i tradicionalna medicina pridaju veliku vrijednost ovoj ljekovitoj biljci. Žuti alkaloid kurkumin je glavni aktivni sastojak ove biljke. Ljekovita svojstva kurkume mogu se objasniti činjenicom da opor okus ove biljke ubija bakterije i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, stimulira protok krvi i potpuni metabolizam. Gorko je najbolji lijek za trovanja, groznicu, upale, krvne i kožne bolesti. Takođe uklanja naslage i lepljive toksine, čireve, masnoću, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mleko, matericu, jetru.

Kurkuma se može naći u svakoj dobro snabdjevenoj prodavnici hrane kao samostalan začin ili kao dio mješavine karija začina.