Toma Fila je iznio alarmantne informacije u vezi sa slučajem nestale djevojčice Danke Ilić, zbog čega sumnjam u vjerojatnost da će ona biti pronađena. Prema izvješćima, otkriveno je da su 26. ožujka Danku Ilić tragično udarili i smrtno ozlijedili osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su je potom onesviještenu smjestili na stražnje sjedalo automobila. službeno vozilo JKP „Vodovod“ Bor.

Prema Dragijevićevom priznanju, nakon Dankinog buđenja i kasnijeg jauka, nastavio ju je daviti golim rukama dok nije prestala disati, nakon čega su njeno telo  odložili na deponiju.

Potresni događaj privukao je pozornost javnosti i pravne struke. Cijelu situaciju ispričao je Toma Fier, poznati odvjetnik iz Srbije.

Iz Republike je Fila poručio da ne mogu razgovarati o tome zbog nepoznavanja rezultata istrage i radnji koje se trenutno poduzimaju. Ključni aspekt za utvrđivanje je jesu li u službenom vozilu osumnjičenika pronađeni ikakvi dokazi, posebice prisutnost krvi i DNK djevojčice. Primarni fokus je na otkrivanju tragova, iako Fila izražava skepticizam u pogledu mogućnosti pronalaska djeteta.

Obavještavamo vas da je istraga nestanka i ubojstva Danke Ilić, dvogodišnje djevojčice nestale 26. ožujka u Banjskom polju, u tijeku, a nadležni organi aktivno tragaju za lokacijom na kojoj bi se ona mogla nalaziti.

Istraga, koju vodi Više tužilaštvo u Zaječaru, ušla je u ključnu fazu iskazima 17 svjedoka. Nakon što je ova faza završena, vlasti sada očekuju da će biti pružena ključna DNK ekspertiza.

Kako je rečeno u Zatvoru u Zaječaru, osumnjičeni za ubojstvo djevojčice prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na neuropsihijatrijsko vještačenje. Osumnjičenik trenutno čeka sljedeći korak u istražnom postupku, a to je DNK vještačenje oduzetih predmeta.

Od početka postupka iskaze je dalo ukupno 14 svjedoka, a od srijede do danas iskaze su dala još 3 svjedoka. Među tim svjedocima su bili roditelji optuženog, kao i roditelji oštećene Danka Ivana i Miloš Ilić.