Marinko Rokvić, je bio jedan od najpoznatijih pevača sa  regionalne muzičke industrije, bio je omiljeni srpski pevač. Rođen je u Šapcu, Srbija, 13. jula 1951. godine. Tokom karijere, Rokvićev izrazit glas i brojni hitovi doneli su mu ogromnu popularnost. Njegovi muzički talenti su se protezali nekoliko decenija, sa djelima koja su obuhvatala različite žanrove poput pop, narodne i zabavne muzike.

 

 

 

Rokvić je bio posebno poznat po svojoj sposobnosti da svojim baladama i ljubavnim pjesmama potakne emocije, koje su duboko odjeknule kod njegovih slušalaca. Među njegovim najpoznatijim djelima su “Ti si čista neverra”, “Svuda si oko mene”, “Ti si mi bila naj, naj” i mnoga druga. Njegov harizmatični nastup i jedinstven muzički stil učinili su ga prepoznatom i prihvaćenom figurom širom Balkana. Njegova muzika i tekstovi često su istraživali teme ljubavi i strasti, snažno rezonirajući sa emocijama njegove publike. Marinko Rokvić, renomirani pjevač, preminuo je 6. novembra 2021. godine nakon dugotrajne borbe sa teškom bolešću. Porodica je posvećena očuvanju zaostavštine muzičke ikone čiji je rad ostavio neizbrisiv utisak.

 

 

 

Slavica Rokvić, njegova udovica, na “Instagramu” je obeležila drugu godišnjicu njegove smrti. “Sve dok se zadrži razum i svest, uspomene ostaju. Ali zaboravljanje? To je izazov, gotovo nemoguć, dok stalno tečeš mojim venama. Nedostaješ mi”, napisala je Slavica uz fotografiju para. Marinko Rokvić, star 68 godina, preminuo je 6. novembra nakon duge borbe sa teškom bolešću. Nakon dugotrajne borbe sa teškom bolešću, Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra 2021. Iza njega su ostala supruga Slavica, tri sina i unučad, kao i izuzetna muzička zaostavština. Iako je njegova smrt ostavila dubok utisak na njegove brojne obožavaoce i muzičku zajednicu na Balkanu, njegov izuzetan talenat i doprinos muzici regiona ostaće zauvek upamćen.