Razvod Žike i Dijane nije bilo praćeno nikakvom dramom ili negativnim jezikom. Njih dvoje su otišli svojim putem bez mnogo drame, što je dovelo do spekulacija o razlozima njihove odluke da prekinu vezu. Zbog značajne razlike u godinama između Žike Jakšića i 24 godine mlađe Dajane Paunović, spekulisalo se da je prekinula njihovu vezu.

 

 

Uprkos svemu što je prošao, na kraju je priznao da nije imao želju da se oženi. U oba navrata odluka o razvodu nije bila jednostavna, niti je donesena na brzinu. Muškarac prvo mora pokušati da spasi svoj brak prije nego što prizna njegov neuspjeh i nastavi s razvodom. Kada postane očigledno da nema nade za pomirenje, najbolje je prekinuti brak i svesti na najmanju moguću moguću štetu.

 

 

 

Žika, koji je prošao dva razvoda, ispričao je da je napustio oba braka kada više nije bio zadovoljan. On smatra da je ova odluka na kraju bila najbolja za sve uključene. Uprkos razvodima, Žika održava zdrave odnose sa obe svoje bivše supruge, a sve probleme su uspele da reše na civilizovan način. On je istakao da su im sinovi uvijek bili na prvom mjestu. Vredi napomenuti da je Žikina druga supruga ranije bila udata za profesionalnog fudbalera Crvene zvezde, sa kojim deli sina.

 

 

Žika se razigrano raspitivao kod Saše da li bi mu bio izabran za kuma ako se ponovo oženi. Popović je odgovorio da o tome nikada nije razmišljao. Žika je u početku bio zatečen, ali je Sale kasnije pojasnio svoje rezonovanje, rekavši: “Poklonio sam ti sliku kada si se oženio Dajanom, i to nije išlo, pa neću ponovo rizikovati”. Prema izvoru bliskom Saši, Svet je nedavno ispričao ovaj incident. Podsjetimo, nedavno je razgovarao o temi razvoda i mučnom periodu koji ga često prati. Također je naglasio da održavanje skladnog suživota može biti značajan izazov.