Proslavljeni reditelj i glumac objavio je na Instagramu ljupki portret svoje supruge Milene, popraćen srdačnom porukom prepunom privrženosti. Poznati glumac i reditelj Radoš Bajić je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju supruge Milene koja se trenutno nalazi u bolnici na liječenju .

 

 

Na slici se vidi nasmejana njegova drugarica Milena Bajić, dok joj partner šalje srdačnu poruku. „Majka, baka, supruga, drugarica, drugarica, domaćin domaćinstva, ljubav mog života… Ovih nekoliko dana, samo zbog osmeha, moja Milena… Hajde da nastavimo dalje… Hvala, Bože…”, napisao je u znak zahvalnosti Bajić. Potom je glumac dao dodatno objašnjenje da je Milena dobrog zdravlja, a slika je snimljena dok je bila na medicinskom pregledu. “Moja supruga je, srećom, dobro. Fotografija je samo za pokazivanje. Naime, prije nekoliko godina supruga Radoša Bajića se borila i pobijedila rak dojke.

 

 

 

Glumac je podijelio svoju priču kako bi ulio nadu drugim ženama koje se možda suočavaju sa ista dijagnoza. Kao muž žene kojoj je dijagnosticiran rak dojke, želim da izrazim svoje iskreno ohrabrenje svim ženama vani – majkama, sestrama, suprugama, kćerima i bakama. Važno je zapamtiti da uvijek postoji svjetlo na kraju tunela. Moja supruga Milena i Radojka, još jedna pacijentica, i dalje su nastavile da žive svoje živote uprkos izazovima sa kojima su se suočavali. Sa Milenom sam proveo 288 dana u beogradskom Institutu za onkologiju, boreći se sa njom u ovoj teškoj borbi.

 

 

 

Iako sam svoj privatni život oduvijek držala privatnim kao utočište, odlučila sam javno podijeliti svoje iskustvo kako bih pomogla svim ženama kojima je možda potrebna podrška. Ovo je u dogovoru sa mojom ženom i djecom. Ovo su teška vremena, ali moramo istrajati i podržavati jedni druge – snaga solidarnosti je ogromna. Ovo su izjavili glumac i reditelj.