Klerini prijatelji rekli su joj da je nerazumno da ostavi muža koji nije bio ni neveran ni kockar. Ali za Claire, PR menadžera iz Wakefielda u Engleskoj, to nije bilo dovoljno. Odlučila je da se razvede i tvrdi da je nakon toga postala bolja majka. Nakon raskida, zajedno su živjeli šest mjeseci dok su čekali da prodaju kuću, što je bilo teško vrijeme. U tom procesu, Claire doživljava napade panike i osjeća se zarobljenom i nesretnom.

Nakon što se njihova veza raspadne, ona odlučuje da se preseli u novi stan kao svoje lično utočište. Polako, kako je vrijeme prolazilo, osjećala se utješno jer je njena krivica počela nestajati, zamijenjena neodoljivim osjećajem olakšanja. Par je nakratko otišao svojim putem ne jednom, ne dvaput, već ukupno tri puta prije nego što se konačno razišao i neizbježno pomirio. Međutim, postaje jasno da je njihova nekada živa veza izblijedila, ostavljajući Claire u dubokom stanju nesreće.

Nakon razvoda, Claire je donijela svjesnu odluku da stavi na prioritet svoju dobrobit i krenula je na put brige o sebi. Sa obnovljenom odlučnošću, pohađala je redovne časove fitnesa kako bi podmladila svoj izgled i ponovo otkrila svoju strast za životom. Inspirirana vlastitim transformativnim iskustvom, Claire se osjećala prisiljenom da podijeli svoju priču kao izvor motivacije za druge žene zarobljene u nesretnim brakovima, ohrabrujući ih da se oslobode svojih obaveza i slušaju njihov unutrašnji šapat.

Kroz svoje iskrene priče, Claire ima za cilj osnažiti i ohrabriti žene, ohrabrujući ih da se odbiju zadovoljiti nečim manjim od istinske sreće i ispunjenja u životu.