Mnogi pojedinci odlučuju da se presele u užurbane gradove kako bi nastavili sa svojim životima; međutim, Ivana Mihić, glumica, otkrila je spokoj nedaleko od Beograda. Utjehu je našla u kući koja je prije nekoliko godina služila njenoj porodici kao utočište za odmor. Nakon što je preminuo njen proslavljeni otac scenarista i režiser, Gordan Mihić, Ivana Mihić je donijela odluku da se sa svojom majkom Verom Čukić preseli upravo na mjesto gdje je njihova porodica nekada nalazila spokoj.

Dakle, imanje Ivane Mihić može se opisati samo kao mirno utočište ili idilično utočište. Od samog trenutka kada sam očekivao moje postojanje, moji roditelji su pokrenuli inicijativu da kupe parcelu i podignu zadivljujuće prebivalište, koje se nalazi u neposrednoj blizini živopisnog grada Beograda, gde od tada borave deceniju.

Tokom čitavog mog postojanja, naša porodica je predano posvetila značajan dio naših ljeta, a povremeno čak i naših zima, uživanju u očaravajućem ambijentu ovog cijenjenog utočišta. Zapanjujuće, očaravajuća reka Dunav graciozno vijuga samo dvesta metara od našeg skromnog prebivališta, pružajući mi na taj način, kao živahnom mladiću, bezbroj mogućnosti da se veselo zabavim i uronim u njegove osvežavajuće vode.

Sa velikom ljubavlju i nostalgijom Ivana se rado prisjeća divnih uspomena na svoje idilično djetinjstvo provedeno uz obalu. U srceparajućem otkriću, Ivana Mihić je ispričala razlog svoje odluke da ostane bez djece, otkrivajući svoja draga sjećanja iz djetinjstva koja su oblikovala njenu perspektivu. Razmišljajući o svojim bezbrižnim danima, prisjetila se radosti izgradnje hirovite kućice na drvetu i formiranja vlastite klike inspirisane zadivljujućim likovima iz omiljene dječje književnosti.