Bolest Aljoše Vučkovića je sada prošlost, koji ju je uspješno prebrodio i krenuo naprijed u životu. Aljoša Vučković, veoma voljeni jugoslovenski glumac, stekao je ogromnu slavu tokom svog učešća u nadaleko hvaljenoj seriji “Bolji život”.

U ovoj seriji sjajno je dočarao zanosni lik doktora Ive Lukšića, koji je svojom zavodljivom privlačnošću plijenio publiku. Nažalost, i pored nagle popularnosti, Vučković se povukao iz očiju javnosti zbog teške bolesti sa kojom se suočio. Bolest Aljoše Vučkovića je toliko uznapredovala da glumcu nije preostalo ništa drugo nego da se odrekne strasti prema glumi.

Aljoša Vučković se prije nekoliko godina izjasnio da zbog bolesti nije u mogućnosti da se bavi bilo kakvim aktivnostima ili zaposlenjem. On je naveo da se loše osjeća i rekao da je to jedan od faktora koji ga ometa da preduzme akciju. Međutim, uzdržao se od otkrivanja specifične prirode svoje bolesti. Ćerka Aljoše Vučkovića primljena je u zatvorsku bolnicu na rehabilitaciju od narkomanije i njena transformacija od tada je izuzetna. Prije ovog otkrića, malo tko je bio svjestan razmjera Vučkovićeve lične bitke.

Jedan slučaj koji je rasvijetlio njegovu borbu bio je kada se javno pojavio znatno mršaviji, obrijavši svoju kultnu kosu i brkove koji su dugo bili dio njegove šarmantne ličnosti. Ove njegove fotografije za to vreme izazvale su tugu među njegovim obožavaocima, jer su strahovali da je voljeni glumac podlegao stisku zlokobne bolesti. Međutim, na opće olakšanje, otkriveno je da su te pretpostavke daleko od istine. Aljošina umiješanost u tešku bolest nedavno je otkrivena kroz fotografiju koja je kružila raznim društvenim mrežama.