Rade Šerbedžija, renomirani i veoma cijenjen glumac na našim prostorima, zauzima istaknutu poziciju u industriji zabave. Nedavno obilježavajući svoj 77. rođendan, stalno je bio prepoznat po svojoj zadivljujućoj karizmi i izuzetnoj ljubaznosti. Utjecaj njegovog magnetskog šarma bio je toliki da je bez napora opčinio brojne žene kojima je bilo gotovo nemoguće odoljeti njegovoj privlačnosti, a on je, zauzvrat, podlegao mami onih koji su ga progonili.

Tokom svog života, u dva odvojena navrata ulazio je u svetu instituciju braka, učvršćujući svoju posvećenost ljubavi i druženju. Njegova duboka naklonost prema Ivanki Cerovac, sa kojom je stupio u brak 1969. godine, trajala je skoro dvije decenije. Međutim, 1991. godine ponovo je pronašao ljubav u naručju Lenke Udovički, kojom se na kraju oženio. Zajedno su blagosloveni radošću podizanja troje prelepe dece.

Prilikom sudbonosnog susreta sa zadivljujućom zagrebačkom balerinom, koja je slučajno imala 23 godine, ovaj renomirani glumac doživio je trenutnu vezu i do ušiju se zaljubio. Ivanka, njegova draga partnerka, na svijet je donijela dva dragocjena života – sina i kćer – koji su imali sreću da naslijede strast svojih roditelja prema umjetnosti. Njihov sin Danilo krenuo je očevim stopama, ostvarivši uspešnu rediteljsku karijeru, dok je ćerka Lucija procvetala u talentovanu glumicu, ostavivši neizbrisiv trag u svetu scenskih umetnosti.

U živopisnoj eri šezdesetih, Rade i Ivanka krenuli su na svoj zajednički put, a Rade je svoju strast nastavio kao član cijenjenog Gradskog kazališta “Gavela”, dok je Ivanka graciozno koreografirala plesove u renomiranom Zagrebačkom kazalištu mladih. Potaknuti nepokolebljivim uvjerenjem da su njihove duše isprepletene za vječnost, njihova mladalačka bujnost često je zaklanjala racionalnost. Nažalost, njihov žar se pokazao nedovoljnim da izdrže nemilosrdna iskušenja vremena, razbijajući njihove težnje da stare rame uz rame.