Nakon nedavne izjave Rafaela Nadala, Novak Đoković je odgovorio svojim razmišljanjima. Uprkos problemima sa stomakom, Đoković je imao uspešnu nedelju u Parizu. Njegov način upravljanja ovim problemima privukao je pažnju novinara koji su se raspitivali o njegovim planovima za budućnost i temi obaranja rekorda.

 

 

 

Đoković je otvoreno izrazio svoj trenutni cilj da nadmaši rekord Džimija Konorsa po broju osvojenih ATP titula, što čak i Rodžer Federer tek treba da postigne. Connors trenutno drži rekord sa 109 titula, dok je Đoković sada osigurao svoju 97. titulu nakon trijumfa u Parizu. S obzirom na Đokovićev izuzetan učinak i odlučnost da obori rekord, čini se da je to dostižan cilj, posebno s obzirom na njegovu sposobnost da prevaziđe zdravstvene probleme tokom turnira u Parizu. Sasvim je moguće nadmašiti rekord po broju osvojenih ATP turnira. Zašto ne biste imali za cilj da oborite i taj rekord? Trenutno sam u zaostatku za dvanaest titula, ali mi je ostalo još nekoliko godina do moje teniske karijere i želim da uživam u svakom trenutku, koji sada ima dvostruki značaj. Pobjeda na turniru takve veličine, iako se nekima može činiti rutinskim, za mene ima posebno značenje u ovom trenutku mog života i karijere. Svaki trijumf na masters i grend slem nivoima je od suštinske važnosti”, istakao je Novak Đoković u izveštaju Kurira. Ono što je primetno jeste da Đoković iskreno priznaje želju da bude najbolji i ostvari rekord, za šta Rafael Nadal ne može da kaže.

 

 

 

 

Nadal je u nedavnom intervjuu čak izneo i neke kritike na račun Đokovića, ali je sada Srbin odgovorio, iako suptilno, na kritiku svog najvećeg rivala. U svojoj potrazi za izvrsnošću, Novak Đoković je uvek imao za cilj da obori što više rekorda. Nikada nije bježao od izražavanja ovog cilja, što je možda dovelo do toga da ga neki pojedinci ne favoriziraju. Đoković se nikada nije pretvarao da je neko ko nije, niti je išao protiv svojih uverenja. Uvijek je težio da živi u skladu sa svojim vrijednostima. Rafael Nadal je, s druge strane, naglasio da bi ga, za razliku od Đokovića, osjećao frustrirano ako ne bi obarao rekord po broju grend slem titula.