Jeste li znali da mikrovalna pećnica nije samo za zagrijavanje hrane: možete je koristiti za ovih sedam stvari, pokušajte!

Jednostavan je i praktičan za korištenje. Ako mislite da je mikrovalna pećnica samo za zagrijavanje hrane, varate se, vrlo je korisna za mnoge druge potrebe u kuhinji.

1. Na brzinu ogulite češnjak

Stavite češnjak na 15 sekundi i kožica će skliznuti poput čarolije. Vodena para u luku će prekinuti vezu između stabljike i kore, omogućujući brzo uklanjanje.

2. Lako iscijedite sok

Prije nego što iscijedite sok od naranče ili limuna, nerezano voće zagrijte u mikrovalnoj pećnici 10 sekundi. Mikrovalovi opuštaju vlakna unutar voća, što olakšava iscjeđivanje i posljednje kapi soka.

3. Uklonite komadiće smeđeg šećera

Kad vam je smeđi šećer tvrd, probajte ovo. Navlažite papirnati ručnik, stavite ga u zdjelu sa šećerom i stavite u mikrovalnu na 25 sekundi. Vlaga će prijeći na šećer i omekšati ga.

4. Kristalizirani med

Ako se vaša staklenka meda kristalizira u stražnjem dijelu smočnice, jednostavno uklonite poklopac i zagrijte je u mikrovalnoj pećnici. Ostavite ga 30 do 40 sekundi dok se ne vrati na svoju izvornu glatku teksturu.

5. Brže gulite povrće

Tvrde tikvice i korjenasto povrće teško se gule. Da biste to učinili lakšim, pecite povrće u mikrovalnoj pećnici na niskoj razini 2 do 3 minute kako bi se kožice lakše gulile i rezale—samo budite oprezni kada vadite vruće povrće kako ne biste opekli prste.

6.Mliječna pjena

Preskočite kupnju skupog aparata za cappuccino. Umjesto toga, ulijte mlijeko u vrč ne više od pola (ostavite mjesta za pjenu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mlijeko će se pretvoriti u pjenu. Skinite poklopac i stavite u mikrovalnu na 30 sekundi da se pjena digne. Ulijte u svoju omiljenu kavu.

7. Francuski tost

Hoćeš li ručati za pet minuta? Utrljajte komadić maslaca u dno šalice; vrh napunite nasjeckanim kruhom. U drugoj šalici pomiješajte 1 jaje, 3 žlice mlijeka. Ulijte smjesu u šalicu i stavite je u mikrovalnu jednu minutu. Izgleda ukusno kuhano u mikrovalnoj pećnici, zar ne?