Proslavljeni pjevač Haris Džinović je 2021. godine sa svojom porodicom donio odluku da se preseli u luksuznu i prostranu vilu smještenu u prestižnom dijelu Senjaka. Nakon što je nagomilao značajno bogatstvo tokom svoje uspešne karijere, Haris je odlučio da svoje bogatstvo uloži u novo prebivalište.

Izgradnja ove izvanredne nekretnine započela je 2017. godine, a nakon nekoliko godina pažljivog planiranja i izvođenja, vila se sada ponosno može pohvaliti zadivljujućim stambenim prostorom koji se prostire na preko 930 kvadratnih metara. Izvještava se da je umjetnik uložio oko dva miliona eura u ovaj ambiciozni projekat, pokazujući svoju posvećenost stvaranju izvanrednog životnog iskustva. Međutim, proces izgradnje ove rezidencije koja izaziva strahopoštovanje suočio se s brojnim izazovima, što je dovelo do produženog roka za završetak. To je prvenstveno zbog čestih izmjena planova od strane samog pronicljivog vlasnika kuće.

Odlučan da svoju viziju savršenog doma oživi, ​​Haris je krenuo na putovanje koje je uključivalo demontažu postojećih zidova i struktura, kako bi ostvario svoje najveće želje za besprijekornim životnim okruženjem. Umjetnik je ranije izrazio svoje aspiracije za ovaj dom iz snova na javnom forumu, pokazujući svoju posvećenost stvaranju prostora koji zaista utjelovljuje njegov jedinstveni stil i preferencije. Haris je jednom dao hrabru izjavu tvrdeći da se nikada nije istinski pridržavao nijedne profesije.

Distancirao se od titula poput arhitekte, građevinskog inženjera ili građevinskog inženjera, jer mu je nedostajalo strpljenja da pomno pregleda nacrte ili planove. Umjesto toga, usvojio je praktičniji pristup, odabravši da iz prve ruke posmatra proces izgradnje i reaguje u skladu s tim. Ako bi našao nešto nezadovoljavajuće, nije se lišio da naloži graditeljima da to demontiraju i zamijene nečim više po njegovom ukusu.