Iako je sujeverje često kritikovano, Srbi, kao i većina njih, pristupaju sa oprezom i privrženošću. Postoji niz specifičnih sujeverja kojih se značajan broj pojedinaca u Srbiji aktivno pridržava kako bi se odbranio od potencijalne nesreće. Jedno preovlađujuće vjerovanje je ideja da će susret s crnom mačkom i prelazak njenog puta neizbježno rezultirati nizom loše sreće.

Osim toga, značajan dio stanovništva marljivo izbjegava hodanje ispod ljestava, jer se smatra da to dovodi do nepovoljnih posljedica. Jedina okolnost u kojoj će se reagovati je ako postoje dokazi o crnoj magiji, a tu tvrdnju potkrepljuje i uključivanje žene iz Srbije koja je bila deo grupe “Paranormalni fenomeni”.

Ova žena, koja je otkrila ono što je nazvala “sumnjivim grumenom”, fotografirala je predmet i podijelila ga na internetu. U svojoj internet objavi izrazila je zabrinutost i zatražila savjet od drugih. Objasnila je da ona i njen suprug žive u stanu u kojem su jedini podstanari, a svake sedmice marljivo čiste svoj životni prostor. Ova rutina čišćenja uključuje premještanje cijelog namještaja, uključujući stolove, frižidere, krevete, ladice i druge potrebne predmete.

Tokom naše današnje rutinske sesije čišćenja, dok smo pomno sređivali prostor iza naše komode, neočekivano i zbunjujuće otkriće se otvorilo pred našim očima. Zapanjujuće, naišli smo na ne samo jednu, već dvije neobične grudve supstance koja je neobično nalikovala na ugalj ili ćumur. Dodatno na intrigu, pramenovi dlake pronađeni u neposrednoj blizini ovih zagonetnih grudvica nepogrešivo su pripadali našem voljenom psećem pratiocu. Talas zbunjenosti preplavio nas je dok smo se uhvatili u koštac da shvatimo kako je tako neobična supstanca našla put do skrivenih udubljenja iza fioka našeg stana.