Za samo pet minuta možete se prepustiti najugodnijem iskustvu kolača u čaši, koje se često naziva lažnim ruskim šeširima.

Za ovaj recept su potrebne sljedeće stvari:

Zapremina od jednog litra je ekvivalentna količini mlijeka o kojoj se govori.
Ukupno ima sedam kašičica šećera.
Preporučena količina škroba je 3 supene kašike.
Recept zahteva tri kašike brašna.
Potrebno je izmjeriti dvije kašike kakaa.
Količina čokolade je ekvivalentna 30 grama.
Količina putera od 70 grama.
kokos
Da biste uspostavili osnovu:
Količina od 300 mililitara slatke pavlake.
Jedna kašičica ekstrakta vanile je sve što je potrebno.

Upute za pripremu krivotvorene čokoladne ruske kapice:
Prvi korak je da…
Pripremite fil.
U šerpi pomešati mleko, šećer, prosijani skrob i brašno. Dobro promiješajte sastojke prije dodavanja prosijanog kakao praha. Miješajte smjesu dok se ne počnu stvarati grudvice, a zatim nastavite kuhati i miješati dok se ne zgusne. Sklonite šerpu sa vatre i u vrući fil umešajte čokoladu i puter, mešajući dok se potpuno ne istopi.
Sljedeći korak u procesu je korak 2.
Provjerite jesu li čaše napunjene.
Za početak, napunite čašu vodom i nježno je protresite, stvarajući maglovito prskanje. Zatim pažljivo sipajte željeni fil u čašu i čvrsto ga prekrijte prozirnim slojem folije. Na kraju ostavite čašu da odstoji u frižideru 2 sata. Izvadite tortu iz čaše i premažite je kokosom, nastavite da ga podijelite na tri kružne kriške. Ređajte kriške na pleh i obilno premažite mješavinom zaslađene pavlake i vanile. Preko kreme premazati preostale kriške čokolade, a zatim još jednu šlag. Slobodno ukrasite desert po svom ukusu prije nego ga prezentujete na uživanje.