Uvaženi pojedinac na polju produkcije i prezentovanja poduzeo je hrabar korak i raskinuo ne samo jedan, već dva braka, što je dovelo do dva razvoda. Iako je prošlo skoro šest godina, raspad sindikata Žike Jakšića i Dajane Paunović i dalje zaokuplja pažnju šire javnosti.

Ova značajna figura, poznata po svom izuzetnom radu u industriji, jasno je pokazala da imaju averziju prema posvećenosti dugoročnim partnerstvima, te kao takvi nemaju želju da se izlažu neizbježnim iskušenjima i nevoljama koje prate takva obaveza ikad više. Oni čvrsto i odlučno potvrđuju svoje odbijanje da se još jednom upuste u nepredvidivo područje predane veze. Žika je podijelio svoje lično putovanje, osvrnuvši se na izazove s kojima se suočio ne jednom, već dva razvoda.

Otvoreno je priznao težinu odluke, priznajući da to nije bio izbor napravljen olako. Žika je naglasio važnost borbe za brak prije nego što razmisli o razvodu, ali je priznao da je ponekad zbog spoznaje nepopravljive štete potrebno prekinuti vezu kako bi se eventualna daljnja šteta svela na minimum. Bilo je jasno da Žikina odluka da napusti brak nije bila impulsivna, već ukorijenjena u njegovoj vlastitoj sve manjoj sreći u zajednici.

Iako se nije opravdavao za svoje izbore, čvrsto je vjerovao da je to na kraju bila najbolja odluka za sve uključene strane. Zanimljivo, uprkos raspadu brakova, Žika je uspeo da održi pozitivan odnos i odnos poštovanja sa obe svoje bivše supruge, pri čemu je njihov zajednički fokus uvek bio usredsređen na dobrobit njihovih voljenih sinova. Kada dođe do razvoda, ključno je suzdržati se od upiranja prstom i umjesto toga priznati da su neke osobe međusobno kompatibilne, dok druge nisu.