Nakon što sam otkrila muževljevu nevjeru i njegovu novootkrivenu ljubav prema drugoj, započela sam proces iniciranja razvoda. Tada su nam djeca imala 12 i 14 godina.

Našla sam odgovarajući stan u blizini, samo tri minute hoda, i sama se odselila. Uputila sam našu djecu da ostanu sa svojim ocem dok ne završim premještanje namještaja i ne smjestim se. Reakcija mog bivšeg muža je bila ekstremna jer je očekivao da ću se brinuti i o njemu i o našoj djeci dok je on bio premješten da bude otac vikendom. Tokom pregovora o starateljstvu, odlučio sam da ne tražim alimentaciju, već sam predložio zajednički dogovor o starateljstvu gdje bismo se oboje jednako brinuli o djeci.

U početku nije imao odbranu i pristao je na razvod iz osjećaja sramote za roditelje i djecu. Danas, dvije godine nakon rastave, naša djeca dijele svoje vrijeme ravnopravno između nas. Žena koju je oženio napustila ga je samo nekoliko mjeseci nakon što su se vjenčali, dijelom i zbog činjenice da su njegova djeca polovinu svake sedmice boravila u zajedničkom domu. Prema rečima naših zajedničkih poznanika, on se često žali da je nepoželjan sa dvoje dece i da im mora sam da kuva i čisti. Kako kažu, nekome je život majka, a nekome maćeha.

Supp