Feng Shui stručnjaci ističu da aktiviranje žabe novca može privući bogatstvo, sreću i obilje.

Feng Shui je drevna kineska umjetnost koja tvrdi da poboljšava ili uništava određene aspekte života kroz raspored predmeta u kući, odnosno raspored prostorija, lokaciju kuće…

Uređenje domova, okruženja i radnih mesta na ovaj način odavno je trend u Srbiji.

To je vrlo popularna žaba koja privlači novac i koja se može smjestiti ne samo kod kuće već i na radno mjesto kako bi privukla bogatstvo.
Postoji mnogo vrsta takvih maskota, ali pravila Feng Shuija kažu da je najefikasnija tronožna žaba koja drži novčić u ustima, piše Lofsensa.

Postavite žabu blizu ulaznih vrata sa glavom okrenutom prema unutra. Ako ga postavite u svoju dnevnu sobu, privući će najbolju energiju, pogotovo ako imate privatni posao. Ako radite u kancelariji, postavite ga na vidljivo mjesto na svom stolu.

Feng Shui žaba, ako je okrenuta prema izlazu, odbija energiju novca jer simbolizira novac koji napušta vašu kuću.

Ne treba ga čuvati u spavaćoj sobi, kuhinji, kupatilu ili stavljati na pod. Nemojte ga stavljati na mjesto sa mnogo ljudi i bukom, misleći da će odbiti pozitivnu energiju novca.

Feng Shui stručnjaci navode da aktiviranje žabe novca može donijeti bogatstvo, sreću i obilje.

Zavežite crvenu traku oko žabe da je aktivirate ili je stavite na crveni papir ili drugu obojenu površinu. Ako ste već kupili žabu sa crvenom trakom, ne morate ponavljati ovaj postupak.