U videu koji navodno prikazuje Rumunjku uz djevojčicu nalik Danki, žena je svoje trenutno postojanje proglasila nepodnošljivom mukom.

Kako prenosi austrijski portal “Kosmo.at”, oni tvrde da su otkrili jednu od dvije žene koje su viđene uz djevojčicu nalik Danki Ilić na željezničkoj stanici u Beču.

Rumunjka tvrdi da se na snimku ne nalazi Danka, nestala djevojka iz Srbije, već njena kćer.

Kako piše “Kosmo.at”, novinari su putem Facebook grupe uspostavili kontakt sa ženom po imenu A. C. S. (36). Opisuju je kao stanovnicu Beča koja je porijeklom iz Rumunjske i tamo je zaposlena. Kad je postala svjesna situacije, navodno je doživjela stanje šoka.

Od nedjelje moj život je pravi pakao. Bio sam u Walesu kada sam usred noći primio brojne poruke u kojima me obavještavali da video s mojim licem kruži platformama društvenih medija, kao i televizijama u Rumunjskoj i Srbiji. Da stvar bude gora, bila sam lažno optužena da sam umiješana u nestanak djeteta.

U nedjelju sam odmah zatražio pomoć od policije u Walesu, ali su me uputili da incident prijavim policiji u svom lokalnom okrugu u Beču. Jučer sam posjetio policijsku postaju u 21. okrugu, moleći ih da pruže pomoć i osiguraju sigurnost ne samo meni, već i mom djetetu i majci.

Nakon što je šira javnost prepoznala preko raznih medija, žena je doživjela nalet straha i neizvjesnosti. To je dovelo do alarmantne situacije u kojoj je naposljetku poslana kući. Obuzeta tjeskobom, uhvatila se u koštac sa strahom od gubitka posla i nije znala kako dalje. Takve osjećaje iznijela je i ova žena u razgovoru za “Kosmo”.

Kako prenosi “Kosmo”, razgovor s njom bio je ispunjen intenzivnim emocijama i pokazao se izazovnim zbog njenog stanja šoka. Njezine su misli isključivo zaokupljene mogućim posljedicama koje su se mogle dogoditi da je identificirana u javnosti i da su vlasti upozorene.

Trenutna situacija u kojoj se nalazim je apsolutno užasna! To je neopisiva noćna mora koju nitko drugi ne može pojmiti. Postoji mogućnost da sam nevina, a kao majka suosjećam s djetetom iz Srbije i nadam se njegovom sigurnom povratku. Međutim, muka koju proživljavam s vlastitom majkom jednako je mučna.

Nakon što je policija stigla u moju kuću, detaljno sam im opisao sve što se dogodilo. Na moje olakšanje, ispričali su mi se zbog patnje koju sam pretrpila. Zatražili su moju sutrašnju prisutnost u postaji kako bi formalizirali izvješće o incidentu. Najveća mi je želja da ovo poglavlje mog života ostane u prošlosti, dok se trudim da idem naprijed i izbrišem ga iz svog pamćenja”, istakao je mladi Rumunka u intervjuu za “Kosmo”.

Otkako je Danka Ilić nestala 26. marta u blizini Banjskog polja u Boru, važno je napomenuti da potraga za njom nije prestala.

Nakon njezina nestanka za njom je raspisana Interpolova tjeralica, što je dovelo do aktivacije sustava “Pronađi me” u Srbiji.