Tokom nedavnog druženja, Žika Nikolić je odao šokantno otkriće o svom prvom braku i zatekao sve nespremne. Kao voljeni voditelj “Žikine Šarenice” i legenda branše, Živorad Nikolić rado uživa u penziji. Međutim, on je i dalje daleko od praznog hoda i sada svoje vrijeme posvećuje svojim strastima, uključujući pisanje, koje nikada nije imao priliku istražiti tokom svoje televizijske karijere. Uprkos tome što je poznat po povremenim greškama, uspeo je da ostane bez skandala i uvek nosi osmeh na licu.

 

 

 

Tokom jedne emisije, međutim, podijelio je iznenađujući detalj o svojoj prošlosti. Žika je bio duboko zaljubljen u svoju srednjoškolsku dragu i s njom se vjenčao tokom svoje četvrte godine na univerzitetu. Dobili su kćerku Ružicu, ali je njihova ljubavna priča došla do neočekivanog kraja. Nažalost, svoju suprugu i njenog ljubavnika uhvatio sam na delu pred našim vratima, otkrio je on. Čak je i brava na vratima bila oštećena, a kada sam pritisnuo zvono, dobio sam udarac u nos. U tom trenutku sam bio bijesan, a možda sam čak i pokušao da im se suprotstavim da su nam se putevi kasnije ukrstili. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, moje emocije su se smirile. Na kraju, moja prva supruga je poželjela razvod, ali nije htjela da napusti naš zajednički stan”, ispričao je Šarenica. Uprkos toj neprijatnoj pojavi, Žika tvrdi da to nije umanjilo njegovu vjeru u ljubav. Tokom proteklih decenija, on gaji skladan odnos sa suprugom Zoranom Nedićem, koji je po zanimanju privatnik i ekonomista.

 

 

 

Zoran je poznat po kulinarskom umeću i sklonosti druženju sa porodicom i voljenima.U međuvremenu, Žika implicitno veruje svojoj supruzi i pažljivo sluša njenom savetniku. Posle 34 godine zajedničkog života, svoju naklonost prema njoj često ispoljava kroz poeziju koju sam piše. Poznati domaćin često navodi njihov susret na tramvajskoj stanici kao slučajan jer su imali tri prilike da se ukrste na tog dana. Ugledavši Zorana, odmah joj je prišao i pozvao je na kafu i od tada su nerazdvojni. „Upoznali smo se čistom slučajnošću 24. jula 1988. godine na tramvajskoj stanici. Čekao sam tramvaj za Kalemegdan, a Zorana je upravo propustila onaj sa Novog Beograda i završila na istoj stanici (smeh). Kasnije smo se ponovo sreli na Kalemegdanu, gde sam ja radio u emisiji Poselo, a ona je sa drugaricama večerala u restoranu KK Crvena zvezda. Jasno je da je naš sastanak bio suđen, jer smo se tog istog dana videli po treći put“, priseća se Nikolić u intervjuu.