Na području astrologije 2024. godina donosi različite izazove i prilike, a različiti horoskopski znakovi suočavaju se s različitim financijskim situacijama.

Bik

Za Bikove, koji su poznati po svojoj ljubavi prema novcu, 2024. može donijeti mogućnost da im bogatstvo ubrzano stigne u život. Jupiterov utjecaj na njihov financijski sektor može biti izazovan, zahtijevajući od njih pažljivo upravljanje novcem.

Lav

Lavovi mogu očekivati ​​financijski uspjeh tijekom godine, posebno u područjima koja zahtijevaju kreativnost i komunikacijske vještine. Međutim, trebali bi biti oprezni jer njihove ekstravagantne sklonosti mogu dovesti do prekomjernog trošenja na luksuz.

Vaga

Vagama, koje karakterizira težnja za ravnotežom, 2024. će donijeti različite financijske izvore. To ih može dovesti u situaciju u kojoj nisu sigurni kako najbolje iskoristiti svoje financije.

Strijelac

Poznati po svojoj ljubavi prema avanturama, domoroci Strijelci mogli bi se suočiti s brzim financijskim promjenama. Njihova ljubav prema istraživanju može ih navesti na impulzivno trošenje na putovanja, obrazovanje i duhovni razvoj, ali ih može ostaviti nesigurnima kako upravljati novcem dugoročno.

BONUS ČLANAK:

Jeste li ikada doživjeli “Fatimino 0KO”: Saznali smo što to zapravo znači, ali ne koristi nam ništa.

Skoro svako domaćinstvo ima amajliju u obliku oka, Fatimsko oko, Tursko oko ili Nazarovo oko, koja je nezaobilazan suvenir s ljetovanja. Znate li što to zapravo znači?

Nazar je izvedeno iz arapske riječi “nazara” (vidjeti), a ovo kristalno plavo oko jedan je od zaštitnih simbola tengrizma, drevne religije turskog naroda.

Nazar je vrlo čest u Turskoj, Grčkoj, Cipru, Egiptu, Afganistanu, Iranu, Libanonu… Možete ga pronaći u kućama, uredima, automobilima, nakitu i ukrasima za dom. Prema islamskoj tradiciji, Muhamedova kći Fatima je svom zaručniku poklonila komad plavog stakla, a on je uz pomoć ove amajlije uspješno završio svoj put, savladavši sve moguće prepreke.

Obično se izrađuje od ručno rađenog stakla, a iako je najčešće plave boje, dolazi i u bijeloj i crnoj, a ponekad i u zlatnoj boji. U biti, to je kršćanski ekvivalent križa koji štiti onoga tko ga nosi od urokljivog oka.

Fatimsko oko se često postavlja kraj kućnih vrata kako bi se izmjerio i procijenio svaki posjetitelj, a majke ga često stavljaju uz krevete svojih beba kako bi zaštitile svoju novorođenčad od urokljivog oka.

Vjeruje se da Oko Fatime može ukloniti sve negativne vibracije nositelja amuleta, jer je njegov sastav napravljen od stakla, bakra, željeza, vode i soli.

Fatimine oči znaju i prsnuti, što se, pretpostavlja se, dogodilo kada je radio posebno težak posao. U tim slučajevima treba ga zamijeniti novim kako bi bio potpuno funkcionalan.