Regija Balkana poznata je po svojim posebnostima, a njeni stanovnici su najbolji primjer te činjenice. To se također više puta pokazalo kroz povijest. Tema današnjeg teksta je fotografija snimljena u jednom selu u središnjoj Srbiji koja je izazvala buru među korisnicima društvenih mreža.

 

 

Usred mnoštva vijesti koje spadaju u kategoriju “tragedija”, dašak je svježeg zraka naići na priču koja izaziva smijeh. Sljedeći tekst donosi jednu takvu priču. Nije neuobičajeno da groblja na ovim prostorima budu mjesto nesvakidašnjih incidenata, no jedna se pojava koja se dogodila u Srbiji izdvojila od ostalih. Čin čovjeka koji jede piletinu na vrhu nadgrobnog spomenika snimljen je kamerom i kasnije korišten kao slika na nadgrobnom spomeniku, izazivajući smijeh kod onih koji su ga gledali. Na internetu i društvenim mrežama često se mogu pronaći neobični i osebujni nadgrobni spomenici.

Unatoč tome, ključno je suzdržati se od ruganja ili ismijavanja ovih grobnica jer one predstavljaju posljednje želje pokojnika i stoga ih treba tretirati s poštovanjem. Nedavno je na društvenim mrežama postala popularna fotografija nadgrobnog spomenika s popisom prezimena iz jednog sela. Natpis na nadgrobnoj ploči govori da nitko od navedenih prezimenjaka nema dopuštenje posjetiti grob ili zapaliti svijeću.

 

 

 

Primjer atipičnog nadgrobnog spomenika je onaj koji pripada ženi koja je popisala imena svojih pet bivših muževa, koje je naposljetku položila na počinak. Iako bi neki mogli tvrditi da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo, ključno je priznati da su to bile posljednje želje pokojnika i da je nemoguće utvrditi njihov misaoni proces u vrijeme koje su odabrali.