O ovom incidentu pričala je cijela čačanska zajednica, jer je Miloš nonšalantno sjeo i okrenuo broj telefona.

Danas je u Čaču prijavljen stariji gospodin kojem je pozlilo. Ovaj stariji čovjek živi sam i povremeno ga posjećuju susjedi, posebno dječak Miloš i njegovi roditelji. Miloš je više puta dolazio kako bi provjerio kako je stariji muškarac, koji se od ranije tijekom dana osjećao loše. Podsjećamo, obje obitelji žive u zgradi u neposrednoj blizini OŠ “Milica Pavlović” u Čačku.

Kako je saopšteno iz Internog odjela Opće bolnice u Čačku, ekipa Hitne pomoći je u susjednom stanu otkrila dječaka koji je hitno pozvao hitnu pomoć. U početku su pretpostavili da je pacijentov unuk, no kasnije su saznali da je zapravo suosjećajni susjed koji je odbio napustiti starijeg čovjeka sve dok se nije uvjerio u njegovo dobro.

Po odvođenju starca iz stana, dječak je pratio ekipu Hitne pomoći do bolnice.

Dok je starcu ukazivana liječnička pomoć po ulasku na odjel, dječak je strpljivo čekao u hodniku, uredno odgovarao na telefonske pozive svojih roditelja i rodbine svog susjeda, obavještavajući ih o trenutnoj situaciji.

Ne sluteći da će dio dana provesti u čekaonici internog odjela, u bolnicu je stigao odjeven kao i kod kuće – u kratkim hlačama i papučama.

Miloš na fotografiji stoji ispred internističke ambulante, dok njegova majka nakon posla dolazi svojim autom po njega i vraća ga kući.

Za vrijeme dok je čekao majku, dječak je neprestano okretao telefonski broj svog prijatelja Dušana kako bi profesoru praktične nastave prenio poruku u kojoj ih obavještava o njegovom predstojećem kašnjenju na prvi sat tog dana. Valja napomenuti da je Miloš trenutno upisan kao učenik prve godine cijenjene Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Čačku.