Iako ima 77 .godina , svjetski poznata pjevačica Dolly Parton i dalje je jaka,i još uvijek nastupa.Naime ,  ova godina je za nju još značajnija jer obilježava 60 godina braka sa svojim suprugom Carlom Thomasom Deanom. Opšte je poznato da je Doli udana žena, međutim, izgled njenog supružnika za mnoge ostaje misterija.

 

 

Razlog tome je što je njen partner izrazio želju da ostane anoniman, a iz poštovanja prema njegovim željama, pjevačica ga nije vršila pritisak da se otkrije javnosti. Uprkos tome, na koncertu je otvoreno priznala kako je nastala njena najpoznatija pesma “Jolene”. Tekst pjesme daje nedvosmislenu molbu: “Jolene, molim te, nemoj uzimati mog čovjeka samo zato što možeš…” Doli Parton je otkrila da postoji žena po imenu Jolene koja je radila kao sekretarica u istoj kompaniji kao i njen suprug , i da je primijetila naklonost njenog muža prema ovoj ženi. Očigledno, Jolin je poslušala savjet Doli, što je rezultiralo time da je pjevačica ostala u braku sa svojim supružnikom 6 decenija. Osim toga, opšte je poznato da Dolly pridaje veliki značaj svom fizičkom izgledu.

 

 

 

To je vidljivo i po tome što je jedna od prvih umjetnica koja se podvrgla operaciji silikonskih implantata, što joj je doprinijelo da dugi niz godina zadrži prepoznatljiv imidž. U stvari, Doli je čak priznala da se svakog dana budi ranije od svog muža kako bi se našminkala, jer nikada nije želela da je vidi bez nje. Doli je jednom prilikom upitana šta je ključ njenog uspešnog braka, na šta je ona odgovorila: Naš uspjeh se uglavnom može zahvaliti našoj iskrenosti, otvorenosti i sjajnom smislu za humor. Posjeduje ekscentričnu ličnost koja je i inteligentna i komična.