Žena je umrla nakon što je u vrlo kratkom vremenskom periodu popila dva litra vode.

Amerikanka Ashley Summers umrla je u dobi od 35 godina nakon što je popila oko dvije litre vode za samo 20 minuta. Majka dvoje dece je uživala u opuštajućem danu na jezeru Freeman tokom vikend raspusta početkom jula, ali poslednjeg dana svog kratkog odmora osetila je vrtoglavicu i glavobolju.

Ova dva simptoma su najčešći simptomi dehidracije, a Ashley je brzo posegnula za vodom. Međutim, ništa nije moglo utažiti njenu žeđ. Popila je četiri flaše vode od 500 ml u kratkom vremenskom periodu i ubrzo su uslijedile fatalne posljedice.

Kada se mlada žena vratila kući, srušila se u garaži od cerebralnog edema, odnosno otoka. Kada nivo vode u moždanom tkivu počne da raste, može doći do stanja koje je veoma opasno po život. U bolnici, Ashley je dijagnosticirana takozvana hiponatremija, stanje uzrokovano previše vode i nedostatkom natrijuma u tijelu.

Takođe se javlja kada neko popije previše vode u kratkom vremenskom periodu, što prevazilazi sposobnost složenih sistema organa (uglavnom bubrega) da regulišu ravnotežu tečnosti u telu.

“Bio je to veliki šok za sve nas. Samo smo se pitali da li je to moguće. Osjećala se kao da nikada neće dobiti dovoljno vode. Kada smo stigli na pristanište, čekala nas je 20-minutna vožnja brodom. Imala je četiri flaše vode za 20 minuta”, rekao je Devon Miller, Ashleyin brat.