Prednost je što je ovo meso bogato raznim nutrijentima koji su korisni za vaše zdravlje. Međutim, ne smatraju se svi dijelovi piletine korisnim za ljude, prema nedavnoj studiji iz Kine.

Zahvaljujući iskustvu brojnih kuhara koji su svoje kuharsko iskustvo prenijeli na profesionalce i znanju tehničara, otkriveno je koje dijelove piletine ne treba jesti jer su štetni po zdravlje.

Stoga, kada jedete piletinu, najbolje je izbjegavati pileću kožu koja je sastavljena samo od masti, a sadrži i mnogo bakterija.

Također se ne preporučuje jesti pluća, jer čak ni toplotna obrada na visokim temperaturama ne može u potpunosti ukloniti sve parazite iz pluća.

Kineski stručnjaci takođe savetuju da se ne koriste glava (kod nas se retko koristi), krila i vrat, jer se u ove delove piletine ubrizgavaju sve štetne materije koje životinja tokom života pojede, kao i hormoni nakupljeni u krilima. . . i noge. Prema kineskim istraživanjima, piletina nije organskog porijekla.

Visok udio proteina u bijelom mesu pomaže tijelu da izgradi mišiće, dok izuzetno nizak udio kalorija čini ga idealnom hranom za osobe na dijeti.

Ako želite podsjetiti svoje prijatelje na ovu piletinu, podijelite ovaj članak na svom profilu.