Uz akumulaciju dovoljno dokaza, sada možemo uspostaviti čvrst temelj za razumijevanje ovog gnusnog čina, omogućavajući preciznije analize. Uvid u poznate detalje ovog slučaja u emisiji “Puls Srbije” pružio je Mladen Radulović, novinar Kurira.

  • Svakim danom postaje sve očiglednije da je pronalaženje njegovog tijela slično pronalaženju igle u plastu sijena.
  • Važno je napomenuti da područje pretrage obuhvata ogromna prostranstva šumovitog terena, brda, planine, pa čak i pećine.

Nažalost, šanse za lociranje tijela se smanjuju kako vrijeme odmiče, a oni koji su odgovorni za njegovo uklanjanje odbijaju dati bilo kakve konkretne informacije koje bi pomogle u potrazi. Ovaj naporan proces trajao je više od dvije sedmice, sa šest dana posvećenih isključivo potrazi za tijelom nakon priznanja osumnjičenih.

Osim toga, istraga je otvorena za istraživanje drugih tragova osim dva navedena. Evidentno je da ima još osoba pod sumnjom, a nastoji se ukomponirati njihovo kretanje tog dana. Javnost je teško shvatiti zašto osumnjičeni, koji su prethodnog dana priznali zločin, odbijaju da otkriju lokaciju tijela. Ovaj aspekt izaziva nedoumice i podstiče hitnost odgovora, kako je to istakao Radulović u tekstu za Kurir.

Radulović je pokušao da shvati razloge zbog kojih su osumnjičeni odbili da otkriju lokaciju tijela, iako je već priznali zločin.

Odgovor na ovo pitanje je i racionalan i logičan. To podrazumijeva situaciju u kojoj su uključeni pojedinci tražili pravnog savjetnika koji im je savjetovao da se uzdrže od otkrivanja gdje se nalazi tijelo ni pod kojim okolnostima. Time su vjerovali da bi lako mogli izbjeći kaznu i tvrditi da su nevini u vezi sa incidentom. Shodno tome, postoji razumno objašnjenje za ovo pitanje. Ukoliko se pronađe telo i utvrdi se, odnosno potvrdi se priča koju su ispričali, njima ne gine robija od 40 godina. Ovo predstavlja njihovu jedinu priliku da dobiju zatvorsku kaznu od 5, 6 ili 7 godina jer nisu pružili pomoć djevojčici. U ovom trenutku moguće je predvidjeti njihovu potencijalnu strategiju odbrane tokom suđenja, što može uključivati ​​priznavanje da su je udarili i naknadno odlaganje njenog tijela otprilike 300 metara od mjesta saobraćajne nesreće, a da pritom ne znaju šta se dogodilo nakon toga. .

Kako željno iščekujemo suđenje, sigurno je da će doći do neočekivanih obrta koji će zaokupiti našu pažnju. U međuvremenu, policija će osumnjičene na kraju prebaciti tužiocima, koji će pažljivo ispitati ne samo glavne osumnjičene, već i sve pojedince uključene u događaj i sve potencijalne saučesnike. Ovo pomno ispitivanje činjenica pružit će vrijedan uvid u slijed događaja, omogućavajući sudiji da donese odluku na osnovu boljih informacija. Sa svakim danom, nastavljaju se širiti spekulacije o mogućnosti da je dijete još uvijek živo, ulijevajući osjećaj nade u sve nas.