Redoslijed kojim se ulje ili ocat dodaje u šljunčanu salatu može se činiti beznačajnim, ali je zapravo prilično važan. Koji bi trebao biti prvi? Ovo pitanje se često postavlja, a odgovor bi vas mogao iznenaditi. Redoslijed ovih sastojaka može uvelike utjecati na cjelokupni ukus i teksturu salate. Stoga je ključno obratiti pažnju na redosljed kojim se dodaju.

Vrlo je vjerovatno da nikada niste razmišljali o ovom konkretnom pitanju. Međutim, njegova relevantnost za vaš život može biti beznačajna. Ako se trudite da shvatite ovu izjavu, odvojite trenutak i razmislite o dodavanju ulja ili octa u svoju salatu od kupusa prije nego što nastavite. Uvođenje ove komande u potpunosti mijenja situaciju.

Prema rečima Nebojše Stamenovića, poznatog i kao Neša Travka, čin dodavanja soli u kupus pre ispiranja može dovesti do gubitka vrednih vitamina. To je zato što početni korak može uzrokovati da zdrav kupus izgubi svoja nutritivna svojstva.

„Objasnio je da je da bi se sačuvali vitamini u kupusu važno prvo preliti ulje prije sirćeta. To je zato što ulje zapečati mjesto gdje je kupus isječen, sprečavajući rasipanje vitalnih hranjivih tvari. Ako sirće ako se prvo doda, ova tehnika neće biti efikasna.

Vrijedi napomenuti da je kupus veoma korisna namirnica, slična salatama, i da ga mnogi vole. Neša Travka ima jedinstven talenat za pretvaranje svakodnevnih obroka u nešto izuzetno, a ni njegove salate nisu izuzetak. Oni su zaista izuzetni.

Sitno narezani komadi kupusa.

Smeđi šećer je vrsta zaslađivača koji se obično koristi u kuvanju i pečenju. Pravi se miješanjem bijelog granuliranog šećera sa melasom, što mu daje izrazitu smeđu boju i blago karamelastu aromu. Smeđi šećer se često koristi u receptima za peciva, kao što su kolačići i kolači, kao i u umacima i marinadama za meso. Može se koristiti i kao preliv za zobene pahuljice, jogurt i druga jela za doručak.

tako

kurkuma

Will

senf

salata

Maslinovo ulje je vrsta ulja koja se dobija iz plodova maslinovog drveta. Osnova je mnogih mediteranskih jela i poznat je po brojnim zdravstvenim prednostima. Njegova svestranost se proteže i dalje od kuhanja, jer se može koristiti za njegu kože i kose.

sirće

Naravno, svi sastojci se ručno miješaju kako bi se izvukao puni okus i hranjive tvari.

Posmatranje procesa iza određenog postignuća može biti prosvetljujuće. U slučaju „kako je to uradio“, može se mnogo naučiti iz koraka koji su poduzeti za postizanje cilja.