Sa 62 godine, poznata pjevačica Alka Vuica živi svoj život, kao i uvek i ne obazire se na tuđe komentare .Alka  nikada nije dozvolila da mišljenje drugih diktiraju njene romantične izbore, umjesto toga traži ljubav s onima koji su zarobili njeno srce. Ona visoko cijeni ljubav i uvijek je bila spremna da izazove društvene norme kako bi je slijedila.

 

 

Arijan, izvor njenog ogromnog ponosa i podrške, sin je kojim je blagoslovljena kroz strastvenu ljubavnu vezu. Alka je porijeklom iz Pule, a uzgajana je u bivšoj Jugoslaviji. Kao prava Jugoslovenka, putovala je i radila, neprestano unapređujući svoju kreativnost, od Zagreba do Beograda i dalje. Trenutno nastanjena i zaposlena u Sarajevu, u centru pažnje i dalje je prvenstveno njen romantični život. Sama Alka je izjavila da se nikada nije zaljubila u drugu ženu, iako je sa jednom imala vezu i to iskustvo je bilo lijepo. Njene naklonosti bile su usmjerene prema muzičarima, umjetnicima, književnim ličnostima, pa čak i sportistima u sferi fudbala.

 

 

 

Kada je Alka imala 18 godina, prijavljeno je da se zaljubila u Adija Kraselimovića, bubnjara iz Srebrnih krila. Njihova romansa je trajala četiri godine prije nego što se završila. Nakon ovog događaja razvila je romantičnu privrženost Goranu Bregoviću. Bregović joj je, pak, posvetio nekoliko pjesama, a njih dvoje su se upustili u burnu vezu koja se duže vrijeme javno vodila kroz medije. Između nje i Bajage, koji je svoju ljubav iskazao kroz pesme “Zažmuri” i “S one strane jastuka”, procvetala je duboka privrženost. Njen sin Arijan rođen je iz strasne veze sa srpskim slikarom Vukom Veličkovićem, iako njihova romansa nije izdržala.

 

 

 

Uprkos tome, uspostavili su se kao porodica i nastavljaju da provode vreme zajedno i zimi i leti. Od svih pjevačica na našim prostorima, Alka je jedina koja je otvoreno priznala da je bila u vezi sa oženjenim muškarcem. Naime, radi se o fudbaleru Igoru Štimacu. Narativ je postao značajan zbog činjenice da se hrvatski fudbaler vjenčao sa svojom prethodnom ljubavnicom Suzanom Žunić, s kojom je dobio dvije djevojčice i dječaka. Kako je vrijeme prolazilo, spekulacije o Igorovoj nevjeri postajale su sve češća, a Alka Vujica je identificirana kao njegova navodna romantična partnerica.