Bio je to vrlo jednostavan jelovnik koji su Sulejman i Šeherezada uspjeli smršaviti bez odustajanja od prehrane.

Hiljadu i jedna noć je sapunica kojom započinje serijal o turskoj invaziji. U ovoj divnoj seriji glavnu junakinju, prelijepu Šeherezadu, tumači talentovana glumica Belguzar Korel. Njenu ljubavnu priču upotpunio je Harit Egenke, koji se ubrzo proslavio ulogom Sulejmana Veličanstvenog.

U tom periodu Harit se oženio drugom turskom glumicom, ali razumijemo da je bilo teško odoljeti Šeherezadinom šarmu. Na kraju je odlučio da se razvede od svoje supruge, koja je tada bila trudna. To je teška odluka, ali Harriet je spremna da krene putem ljubavi Belguze Corel. Belguza je, s druge strane, napustila svog dugogodišnjeg dečka i započela vezu sa Halitom, iako je promena donela manje drame u njen život.

Ovakvi emotivni zapleti iz stvarnog života, praćeni ogromnom pažnjom medija i publike, dodatno su promovisali popularnost serije “Hiljadu i jedna noć” i turskih TV serija. Njihova strastvena veza na ekranu i van nje postala je predmet velikog interesovanja, a njih dvoje su postali poznati širom svijeta kao simboli turskog glumačkog uspjeha.

Ovaj period je bio prekretnica ne samo za njih dvoje, već i za tursku televizijsku industriju, koja je brzo osvojila srca gledalaca širom svijeta. Njihova priča je još jedan primjer kako umjetnost i stvarni život mogu biti puni emocija i stvoriti nezaboravne trenutke za sve koji vole ove serije.

Na vječnu ljubav zavjetovali su se početkom avgusta 2009. Njihovo vjenčanje nazvano je “najveličanstvenijim turskim vjenčanjem stoljeća” i nekoliko dana je postalo glavna tema u Istanbulu i van njega. Turski glumački par Belguzar Korel i Harit Ergenci osvojili su srca publike ne samo svojim glumačkim talentom, već i ljubavnom ljubavlju iz stvarnog života.

Nakon impresivnog vjenčanja, Berguzar i Halit ponovo su se okupili pred kamerama 2016. godine na snimanju TV serije “Ti si moja domovina”. Međutim, prije nego što počnu snimati, moraju se posvetiti fizičkoj pripremi. Osim učenja riječi, uključena je i stroga dijeta.

U predstavi Harriet Ergenke igra vojnika zarobljenog tokom Balkanskih ratova, koji je morao smršati kako bi što vjernije prikazao izmučenog zatvorenika. Ova izazovna situacija zahtijevala je promjene u njihovim životima, a Belguzar je bila ključna u podršci svom suprugu.

Belguzar je razvio plan prehrane koji je uključivao sirovo povrće, srednje kuhano meso i eliminirao šećer, gluten i mliječne proizvode iz svoje prehrane.

Halit Ergenc je odlučno slijedio plan i nakon mjesec i po dana uspio je izgubiti impresivnih 14 kilograma, dok je Berguzar izgubio 7 kilograma. Tokom užurbanih perioda snimanja, glumci su najčešće konzumirali đumbir, zelene jabuke, šargarepu, cveklu, spanać, celer, pire od bundeve i salatu od kinoe. Kada je riječ o pićima, njegov izbor su limunada ili žitarice.

I pored stroge dijete, poznati turski par nije se u potpunosti odrekao slatkiša, već ih je pažljivo birao. Često su uživali u desertima od mente, narandže, kakaa i urmi. Zafidna je rekla da je ovo dokaz njihove posvećenosti poslu i njihove spremnosti da se prilagode zahtjevima uloge kako bi pružili najbolju moguću predstavu na ekranu.

Ovako Belguza izgleda danas nakon što se ofarbao u plavo:

https://www.instagram.com/p/CwS3fcco-wB/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cd9121b1-810a-4e9f-8182-c03886a7fb52