Ljubavna priča između Miss Rusije Oksane Voyevodine i bivšeg kralja Malezije, sultana Muhameda V. od Kelantana, već je nekoliko mjeseci u centru pažnje svjetskih tabloida. Njihova je veza otpočetka bila šokantna, počevši od 24 godine razlike u godinama, preko kulturoloških razlika, do izgleda… No, sve je kratko trajalo – samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja ljubav je splasnula.

Njihov razvod bio je senzacionalan, s otkrivenim prljavim rubljem i nizom optužbi s obje strane, a bivši sultan čak je tvrdio da njihov najmlađi sin Leon, rođen u braku, nije njegov. Čak se nagađa da to nikada nije javno priznao.

Bivša Miss Moskve Oksana također je tvrdila da Mohammad nikada nije upoznao njezinog četverogodišnjeg sina, a krajem prošle godine pokrenula je i sudski spor u pokušaju povećanja iznosa alimentacije koja trenutno iznosi 1200 funti, odnosno oko 1380 eura.

Njezini odvjetnici tvrdili su da je iznos nedovoljan s obzirom na “ekstremno bogatstvo” bivše malezijske vladarice.

Vojvodina je nakon razvoda 2019. godine dobila paušalnu isplatu od 12.000 funti, no njezin odvjetnik Nicholas Wilkinson nazvao je iznos potpore koju će primati do 18. godine djece “smiješnim”. “Ovo je očito nepravedno”, komentirao je, prenosi Daily Mail.

Manekenka, koja trenutačno živi i radi u Londonu, istaknula je kako je njezin sin jedini sultanov muški nasljednik te stoga “prijestolonasljednik sultanata Kelantan” i potencijalni “budući kralj Malezije”.

Podsjetimo, par se vjenčao na tajnoj islamskoj ceremoniji u lipnju 2018., samo nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali u Europi. Unatoč Oksaninu obraćenju, konzervativna malezijska javnost oštro je osudila taj brak, a Muhamed je čak morao abdicirati i tako postao prvi monarh u malezijskoj povijesti koji je to učinio.

Muhamed je svog sina upoznao ubrzo nakon njegovog rođenja

No, samo godinu dana kasnije, mjesec dana nakon rođenja malog Leona, njihov brak se raspao, a sultan je pribjegao drevnim islamskim postupcima. Odnosno, prema ovoj praksi, muslimani mogu raskinuti brak tako što muškarac tri puta kaže “Želim razvod” na arapskom.

Oksana tvrdi da je za razvod saznala na internetu i optužuje svog bivšeg supruga da je u braku s drugom ženom, Čehinjom Dijanom Petrom.

U jednom je trenutku medijima ispričala kako je saznala za tu vijest – dva dana nakon vjenčanja Sultanu je zazvonio telefon s natpisom Bob na ekranu. “Sigurna sam da mu je netko od prijatelja želio čestitati na vjenčanju. Javila sam se na telefon i čula histeričnu ženu koja je počela vikati na mene i tvrditi da je ona njegova žena, a ne ja. Vikala je na mene Vikala je i tražila kako sam se usudila odgovoriti na njegov poziv”, ispričala je Oksana i dodala da je navodna žrtva žena iz Češke koja se predstavila kao Dijana Petra.

Nakon što se Muhammed vratio iz kupatila, uzeo je telefon i otišao u drugu sobu da razgovaramo.Rekao mi je da je to njegova bivša žena koja nije znala da smo vjenčani. Osim toga, rekao je i kako među njima još postoje neka neriješena pitanja, a jedno od njih je i podjela nekretnina. “, rekla je lijepa Ruskinja, napomenuvši da je Čehinja kontaktirala i svog oca, za kojeg je također tvrdila da joj je otac, a za Sudana je u braku od 2010. godine.

Oksana ponovno postaje model i živi u Londonu sa sinom

Mohammad je, s druge strane, tvrdio da je ljut što su procurili detalji njihovog moskovskog vjenčanja, iako je inzistirao da se još uvijek skrivaju, te da ga muči činjenica da se Oksana u prošlosti seksala u javnosti – — u bazenima, tijekom sudjelovanja u reality showovima.