Izgrebani parketi neće ostaviti dobar utisak i učiniće da cela kuća izgleda zapušteno i staro. Ali postoji jednostavno i jeftino rješenje koje može učiniti da ponovo izgleda sjajno. Nema potrebe za angažovanjem majstora, nema potrebe za plaćanjem blanjanja i lakiranja, možete sami popraviti trenutnu situaciju.

Za popravku ogrebotina na parketnim podovima potreban vam je samo omekšivač koji je svakako dostupan u kupatilu. Sipajte dva puna čepa omekšivača u kantu vode. Promiješajte da se omekšivač otopi, a zatim umočite čistu podnu krpu u smjesu. Obrišite izgrebane površine na parketnim podovima.

Zatim ovom mješavinom obrišite ostatak parketa. Ogrebotine će nestati, a parket će blistati kao da je jučer postavljen. Na isti način možete obrisati laminat i također ćete dobiti sjajni finiš.

Također možete koristiti ovaj savjet da obrišete drugu drvenariju po kući. Sipajte 200 ml omekšivača u flašu od 1 litara, a preostalu bocu napunite vodom. Dobro protresite da se omekšivač pomiješa s vodom i obrišite sva vrata i prozore. Cijela kuća će sjajno blistati i mirisati. Ovu mješavinu možete koristiti i za čišćenje PVC prozora.