Supruga Zdravka Jolića, Aleksandra Jolić, deset godina je strpljivo čekala da je muzičar zaprosi, da bi se, 1. maja, ljubavni par venčao.

U skladnoj vezi i velikoj ljubavi, dobili su Zdravku i Aleksandru ćerke Unu i Laru, koje su od prvog dana bile centar njihovog sveta.

Supruga Zdravka Čolića, koja je studirala geografiju dok je izlazila sa muzičarem, nakon rođenja ćerke odlučila je da ostavi po strani karijeru i da se u potpunosti posveti podizanju njihove dece. Nevjerovatno, ostala je vjerna svojoj karijeri u posljednjih nekoliko godina. Odlučio je da se sa suprugom ne pojavljuje u javnosti, zbog čega veliki dio javnosti ne zna ni kako on zapravo izgleda.

Supruga Zdravka Kolića pojavila se u jednom od njegovih muzičkih spotova, tačnije u ekranizaciji pesme “Čuvam te do kraja”, pošto se njen lik tamo samo nazirao, mnogima je oduzeta njena lepota i šarm.

Upravo ta skromnost, odbojnost prema svjetlu reflektora i odanost porodici su jednom osvojili muzičarevo srce, kako je jednom rekao za majku svoje dvije drage:

– Aleksandra me je oduševila svojom jednostavnošću i nevinošću. Svaki muškarac voli da bude zbrinut. Mislim da je ovo ključno. Upoznali smo se davno u Makarskoj. Ona je studirala u Beogradu, pa smo nastavili da se upoznajemo i vremenom smo započeli vezu. Prvog maja smo se potpuno spontano venčali. Svi su mislili da je to skrivena kamera jer smo bili na spoju. Tada je rekao da je naša veza dugo trajala tako da je to bilo iskustvo stvaranja ili prekida.