Mnogo puta žene imaju malu mašnu na prednjoj strani svojih gaćica s vrpcom pričvršćenom na nju, a malo žena zna zašto je to tako i jednostavno to prihvati kao činjenicu.

No, sada je pronađen odgovor na ovo zanimljivo pitanje koje je mnoge iznenadilo. Pitanje je postavljeno na društvenim mrežama, au odgovorima se pojavilo nekoliko teorija.

– Što se tiče korijena tradicije, ona seže u vrijeme prije nego što smo poznavali elastične trake, kada je donje rublje trebalo pričvrstiti malim remenčićem koji je bio provučen kroz čipku i imao ušice. Mala mašna je mjesto za vezanje vrpce, naravno sprijeda jer je to najprikladniji način. Dakle, radi se o mnogo više od pukog ukrasa, a ta mala mašna ima važnu funkciju sigurnog držanja donjeg rublja na mjestu – jedan je od odgovora.

Neki kažu da je to zato što žene ustaju vrlo rano, čak i prije izlaska sunca, i oblače se u mraku ili uz svijeću. Mašna im olakšava odijevanje jer s mašnom znaju koja je strana naprijed, a koja straga. Danas takvih problema više nema, ali se dizajn čuva radi tradicije. No, i tradicija se malo promijenila pa se umjesto mašni mogu naći srca, biseri ili neki drugi ukrasi. Osim toga, Daily Star piše da neke žene ovih dana uopće ne vole mašne i često ih trgaju.

BONUS ČLANAK:

Pauci se jako boje jedne stvari: samo ih stavite na nekoliko mjesta u kući i više ih nikada nećete vidjeti

Otkrivamo kako se zauvijek riješiti paukova u svom domu

Ako se bojite paukova i ne želite čekati da vas zaskoče u kadi, krevetu ili vrebaju u mračnom kutu, reći ćemo vam kako ih se riješiti.

Ulje paprene metvice djeluje kao repelent za pauke – oni ga apsolutno mrze i izbjegavat će ga pod svaku cijenu.

Uzmite bočicu s raspršivačem, dodajte nekoliko kapi ulja i nanesite ga na sva područja gdje bi pauci mogli ući u vaš dom.

Zatvorite razmak između prozora i zida
Manje je vjerojatno da će se pauci uvući u vašu dnevnu sobu ako popravite pukotine i pukotine u koje se pauci mogu uvući.

Rasporedite agrume po cijeloj kući

Pauci jednostavno ne podnose miris citrusa, pa će pomoći limun, naranča ili grejp. Stavite kriške citrusa na nekoliko mjesta po kući, mijenjajte ih svakih nekoliko dana jer će miris s vremenom nestati.

Po kući postavite kestene ili orahe

Starica je tvrdila da pauci jednostavno mrze miris kestena i da ne ulaze u kuću u kojoj su bili postrojeni. Ako živite u stanu, rasporedite ih po sobi. Drugi vjeruju da orasi imaju isti učinak. Iako za to nema pouzdanih dokaza, narodna praksa često se pokaže uspješnom. Dakle, vrijedi pokušati.

Držite svoj dom čistim

Pauci se vole skrivati ​​na mračnim i zapuštenim mjestima, a ostaci hrane privlače insekte, a time i pauke. Češćim usisavanjem i brisanjem prašine, oštetit ćete njihovu mrežu, osim što ćete ukloniti privlačnost za insekte koje pauci vole jesti. Osim toga, sisat ćete njihova jaja, pa će ih biti manje.