U potrazi za boljim životom i bolje plaćenim poslom, Zorica je donijela odluku da se iz Hrvatske preseli u Sjedinjene Američke Države. Naime , ona sada vrlo često dijeli video zapise na TikToku, prikazujući svoja putovanja i novo okruženje, kao i pružajući uvid u svoju svakodnevnu radnu rutinu.

 

 

Nedavno je istakla svoje iskustvo rada u jednom sportskom klubu u Americi, dajući gledaocima uvid u ono što podrazumeva tipičan radni dan. Zorica radi na hladnoj liniji u kuhinji, gde je zadužena za pravljenje poslastica, salata i pojedinih rashlađenih predjela. Zbog obimnog menija priprema za večeru je dugotrajan proces. Ako su sve njene dužnosti gotove, spremna je pomoći svojim kolegama na drugim poslovima. Tokom svoje smene, Zorica pravi kratku pauzu i uživa u šoljici kafe. Kako bi osigurala efikasnu pripremu jela, pregledava karticu narudžbe kako bi odredila potrebne sastojke. Kuhinja radi timski, a svaka linija je odgovorna za pripremu svog određenog jela. Izgled svakog jela je podjednako važan i mora biti lijepo predstavljen. Dostupan je širok izbor specijaliteta, od pizze preko mesa do morskih plodova.

 

 

 

Kada je hrana pripremljena, izlaže se na poslužavnik, a po potrebi kuhar dodaje i završne detalje, poput deserta. Na kraju smjene obično postoji višak hrane koju zaposleni konzumiraju i na licu mjesta i kod kuće. Osim toga, osoblje dobija još jedan obrok tokom radnog dana. U suštini, ostatke hrane od gostiju daju zaposlenima, koji nikada ne gladuju ni žedni, kaže Zorica. Nakon toga se sastavlja spisak zadataka za naredni dan, a kuhinja i radni prostor se pomno čiste, što Zorici pruža jedinstven osećaj uživanja i zadovoljstva. Nakon čitanja ove priče, čitaoci u odjeljku za komentare bili su potaknuti da odgovore, generirajući niz zapažanja.

 

 

 

 

 

Neki komentari su bili kritični, koristeći riječi kao što su “robovi” i “nehigijenski” kako bi opisali situaciju, dok su drugi dovodili u pitanje starost posuđa, pitajući da li su iz Drugog svjetskog rata. Nekoliko komentara je čak sugeriralo da, da su pojedinci u priči radili jednako vrijedno u Hrvatskoj kao u Americi, ne bi morali napustiti svoju domovinu.