Tragična vijest o preranoj smrti veoma obožavanog glumca odjeknula je u svim kutovima svijeta jedne tmurne nedjelje. Matthew Perry, čiji je izuzetan talenat i magnetski šarm očarao publiku širom svijeta, postigao je status ikone besprijekorno utjelovivši lik Chandlera Binga u izuzetno popularnoj televizijskoj seriji Prijatelji. Uprkos njegovoj relativno mladoj dobi od 54 godine, Perryjeva iznenadna smrt dogodila se u granicama njegove raskošne vile, u kojoj je boravio kao jedini primalac njenog raskošnog sjaja.

Kao svedočanstvo svog ogromnog uspeha i neizbrisivog uticaja na industriju zabave, Perry je zaveštao kolosalno bogatstvo procenjeno na milione, ostavljajući iza sebe nasleđe koje će zauvek biti urezano u anale istorije šoubiznisa. Naime, tokom sedme i osme sezone Prijatelja, glumac je zaradio zapanjujuću naknadu od nevjerovatnih 800.000 dolara za svaku epizodu, što je dokaz njegove ogromne popularnosti i neprocjenjivog doprinosa omiljenom sitcomu.

Pored svoje impresivne zarade, vredi napomenuti da je mogao da zaradi nevjerovatnih milion dolara za svaku epizodu u kojoj se pojavio tokom devete i desete sezone. Kružile su glasine da je glumac koji stoji iza voljenog lika Chandler Bing dobio kompenzaciju od nevjerovatnih 90 miliona dolara za svoju ulogu. Prema međunarodnim izvorima, njegova neto vrijednost procijenjena je na oko 120 miliona dolara u vrijeme njegove smrti. Međutim, njegova dostignuća sežu izvan područja glume.

Godine 2022. objavio je memoare pod nazivom “Prijatelji, ljubavnici i velika loša stvar”, koji je odmah stekao ogromnu popularnost i brzo rasprodat, te na kraju postao bestseler. Nadalje, reputacija Matthewa Perryja u industriji nekretnina u Kaliforniji pokazala se prilično unosnom. I 2015. i 2021. godine uspješno je prodao četiri nekretnine, od kojih je svaka procijenjena na preko 10 miliona dolara. U junu 2023. izvršio je svoju posljednju kupovinu stana, kupivši zapanjujuću rezidenciju za 5 miliona dolara.