U tragičnom incidentu koji se dogodio u mirnom naselju Bulevar na Stup u Sarajevu, mir ovog područja je narušen nakon šokantne pucnjave, koja je rezultirala gubitkom jednog nevinog života, a još jednom teško povrijeđenom. Uznemirujući detalji koji su se pojavili sugeriraju da je ovaj gnusni čin bio pomno isplaniran, nalik na egzekuciju u stilu zasjede. Počinioci odgovorni za ovaj nemilosrdni zločin trenutno izbjegavaju vlasti, povećavajući hitnost da se oni privedu pravdi i povrate osjećaj sigurnosti i sigurnosti zajednici.

Na osnovu iskaza pojedinaca prisutnih na licu mjesta, prijavljeno je da je par osoba koje su se vozile biciklom ispalilo iznenadnu i intenzivnu vatru prema grupi pojedinaca koja se nalazila u neposrednoj blizini prodajnog objekta u naselju Bulevar. . Ovaj užasan incident dogodio se u periodu kada su bile prisutne brojne osobe, čime je povećana potencijalna šteta. Tragično, rezultat ovog nemilosrdnog napada doveo je do trenutne smrti jedne nesretne osobe.

Povrijeđeni muškarac je hitno prevezen u KCUS kako bi mu se ukazala hitna medicinska pomoć, ali se još uvijek ne utvrđuje puni stepen i težina povreda. Iz MUP-a KS-a su potvrdili prisustvo njihovih ekipa na mjestu zločina, ali su naveli da im trenutno nedostaju konkretne informacije o konkretnim aspektima i okolnostima ubistva.

Prema riječima osoba koje su bile prisutne na licu mjesta, žrtva zločina nije bila stanovnica lokalne zajednice, već je porijeklom iz Švedske. Ipak, važno je napomenuti da ovi računi još nisu dobili službenu validaciju ili autentifikaciju. Prilikom izbijanja pucnjave došlo je do većeg gomila ljudi prisutnih na ulici, pa se kao sreća može smatrati što nije došlo do većeg broja žrtava.