Košarkaši Partizana su u 5. kolu ABA lige pobedili Crvenu zvezdu i obezbedili za pohvalu rezultat 98:87. Utakmica je bila intenzivna borba od početka do kraja, a timovi su pokazali svoju snagu na terenu. U prvoj četvrtini Crvena zvezda je rano povela sa 25, dok je Partizan zaostao sa 17 poena. Međutim, plime su se ubrzo okrenule u korist Partizana jer su u drugoj četvrtini iskoristili svoj puni potencijal, nadmašivši Crvenu zvezdu sa impresivnih 30 poena na samo 11 Crvene zvezde. publika u strahu od njihove vještine i odlučnosti.

U trećoj četvrtini je došlo do međusobnog takmičenja, a oba tima su se žestoko borila za dominaciju. Zvezda je uspela da smanji bodovni zaostatak sa 27 poena, dok je Partizan sačuvao vođstvo sa 25 poena. Kako se bližila posljednja četvrtina, napetost u areni je bila opipljiva, a oba tima su dala sve od sebe. Partizan je pokazao nepokolebljiv duh i timski rad, uspevši da obezbedi tijesnu pobedu sa konačnih 26 poena na 25 Crvene zvezde.

Fudbaleri Partizana su proslavili težak trijumf, znajući da im je izuzetan učinak doneo zasluženu pobedu. U uzbudljivom obračunu, crno-beli su pobedili, zadavši težak udarac svojim rivalima, crveno-belim. Kao rezultat toga, oba tima sada imaju impresivan rekord od četiri pobjede i samo jedan poraz. Partizan je u večitom derbiju po drugi put pobedio u samo četiri dana. Prvobitni okršaj odigrao se u četvrtak tokom Evrolige, gde je crno-beli trijumfovao tesnom pobedom od 88:86.

U timu Partizana Kaminski je postigao ukupno 22 poena, dok je Avramović dao 15 poena, Ledej je postigao 13 poena, Douzer je obezbedio 12 poena, a Andušić je zaokružio učinak tima sa 11 poena. Najpir je tokom utakmice sa Zvezdom doprineo ukupnom rezultatu ekipe sa 23 poena, dok je Giedraitis dodao 13 poena. Mitrović je pokazao svoje umeće postigavši ​​12 poena, dok su Bolomboj i Teodosić dali po 10 poena.