Đorđe David je široko prepoznat u javnosti po ulozi uglednog člana žirija Zvezde Granda. Ono što ga izdvaja od ostalih u industriji je jedinstveno preplitanje njegovih ličnih susreta sa smrću i značajnih prekretnica u njegovom životu. Kada je imao samo četrnaest godina, našao se kao svjedok mučne smrti svog voljenog oca, događaja koji se zauvijek urezao duboko u njegovu dušu. Utjecaj ove nedokučive tragedije ostao je stalno prisutan, proganjajući njegovo postojanje i sprječavajući ga da je ikada zaista prođe.

Pevač je podelio ličnu priču o očevoj umešanosti u Komunističku partiju Jugoslavije, otkrivajući da se prvobitni entuzijazam njegovog oca za partiju smanjio kako su drugi članovi postali više fokusirani na ličnu finansijsku korist i sticanje imovine. Zanimljivo je da je pevač takođe otkrio da je njegov otac imao prikrivenu ulogu savetnika u Titovom kabinetu, dodajući još jedan sloj političkoj istoriji njegovog oca. Međutim, usred ovih otkrića i trenutaka razmišljanja, pevačičina sećanja su dobila nagli i uznemirujući obrt. Ispričao je tragični događaj u kojem su on i njegov otac bili uhvaćeni u izmanipulisanu političku šemu, koja je dovela do prerane smrti njegovog oca.

Sam pevač je imao sreću da pobegne nepovređen, ali je gubitak oca imao dubok i trajan uticaj na njega. Čak i nakon smrti, prisustvo njegovog oca nastavilo je da odjekuje duboko u pevačevom srcu i umu. Bio sam pod dubokim uticajem ranog poraza mog uzora, koji se desio kada sam bio tinejdžer sa manje od 15 godina.

 

On je ovo iskustvo otvoreno preneo medijima, a nedavno je, tokom gostovanja u emisiji „Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović“, otkrio još više o tome. Otkrio je da je nakon očeve prerane smrti bio suočen sa zastrašujućim zadatkom da već sljedećeg dana učestvuje u ključnoj školskoj predstavi.