Jedna starija žena sa Tajvana doživjela je vrlo neobičan incident koji ju je ostavio u potpunoj nevjerici. Boreći se sa nizom nemirnih noći, konačno je stigla do tačke u kojoj je traženje medicinske pomoći postalo imperativ. Na kraju su medicinski stručnjaci vješto izvukli pauka iz njenog uha, čime je uspješno okončana ova bizarna iskušenja. Tokom ranih dana aprila, žena od 64 godine sa prebivalištem na Tajvanu napravila je uznemirujuće otkriće o tome da je osetila pokrete praćene zujanjem i škljocanjem u levom uhu.

Iscrpljena i opterećena ovom čudnom pojavom, odlučila je potražiti savjet liječnika. Nakon sveobuhvatnog pregleda, doktor je došao do zapanjujućeg otkrića – minijaturni pauk se udobno smjestio u ženinom ušnom kanalu. Zapanjujuće, pauk je izgubio svoj zaštitni egzoskelet dok se nastanio u njenom uhu. Dr Tengcin Wang, cijenjeni direktor Odjeljenja za otorinolaringologiju u gradskoj bolnici Tainan, podijelio je ovaj neobičan incident sa svijetom putem NBC Newsa.

Kako bi uklonili pauka i njegov egzoskelet, medicinski stručnjaci su koristili instrument nalik cijevi. Dr. Wang je čak ohrabrivao javnost da procijeni slične simptome u vlastitim životima. Napomenuo je da je pauk koji je ušao u ženino uho bio neverovatno mali, dužine samo dva do tri milimetra, što objašnjava zašto žena nije osetila nikakav bol. Ova pojava je, međutim, bila zaista izuzetna jer je označila prvi dokumentovani slučaj da insekt odbaci kožu unutar ljudskog uha.

Prepoznajući značaj ovog događaja, dr. Wang je pažljivo zabilježio detalje u sveobuhvatnom izvještaju o slučaju dostavljenom cijenjenom časopisu New England Journal of Medicine. Dr. David Kasle, renomirani medicinski stručnjak u prestižnoj ORL bolnici za sinuse i alergije u Južnoj Floridi, iznio je svoje profesionalno mišljenje o slici insekata predstavljenoj u izvještaju dr. Wange, ocijenivši je istovremeno uznemirujućom i neobičnom. Otkrivanje takve perforacije bez stručne pomoći može biti izazov za pojedince, navodi portal “New York Post”.