Zlatan Ibrahimović, veoma proslavljena fudbalska ikona, odlučio je da okači kopačke ranije ove godine kada je napunio 42 godine. Uvaženi milanski trening centar poznat kao “Milanello” planira da obeleži njegovu slavnu karijeru velikom rođendanskom proslavom zakazanom za ovo jesen.

Ibrahimovićev put u svijet fudbala započeo je sa nepunih osam godina, a tokom naredne tri decenije marljivo je stvarao trajnu ostavštinu za sebe u sportu, na kraju se pojavio kao jedan od najizuzetnijih igrača koji je ikada krasio teren. Porijeklom iz švedskog grada Malmea, Ibrahimović je ovdje slučajno sreo svoju buduću životnu partnericu, Helenu Ibrahimović, na prijelazu milenijuma. U iskrenom intervjuu sa poznatom televizijskom ličnošću Piersom Morganom, Ibrahimović je ispričao priču o njihovom prvom susretu.

Zanimljivo, Helena, koja je 11 godina starija od njega, već se etablirala kao trijumfalna TV voditeljka i uspješno završila studije ekonomije. Kada je Ibrahimović imao samo 20 godina, imao je prvi susret sa svojim budućim partnerom na užurbanoj željezničkoj stanici u Malmeu. U početku nije ostavila trajan utisak na njega, ali ga je njegova zaljubljenost u njene raskošne plave pramenove natjerala da ustraje i progoni je. U pokušaju da je impresioniram, našao sam se za volanom svog elegantnog Ferrarija, žudeći da odiše sofisticiranošću i lakoćom.

Pažljivo sam odabrao mjesto za pauzu, odvojio sam trenutak da se priberem i zadržim mir. Avaj, uprkos mojim ozbiljnim naporima, žena sa ekstravagantnim vozilom nije priznala moje prisustvo, ostavljajući me obeshrabrenom i razočaranom. Savladavanje moje urođene stidljivosti pokazalo se kao velika prepreka u mojoj mladosti, ali kako je vrijeme prolazilo, postepeno sam napravio izuzetne korake u savladavanju ovog ličnog izazova.