Ovaj recept je nevjerojatno jednostavan i može se pripremiti u tren oka. Krajnji rezultat je jelo koje pršti okusom i sočnošću. Jednostavno je ukusno!


Sastojci:

350-400 g listova za lazanje, ovisno o veličini posude. Uz to, trebat će vam 400 g pureće šunke, 300 g gaude (ili sira po želji), 150 g parmezana uz dodatak 50 g za posipanje, 700 ml mlijeka, 5 žlica brašna i prstohvat vegete, sol, papar i muškatni oraščić.

Priprema:

Kako biste napravili bešamel, pomiješajte brašno s hladnim mlijekom pazeći da nema grudica. Dodajte sol, povrće, papar i senf, zajedno s malo orašastih plodova. Stavite smjesu na laganu vatru i promiješajte. Kada počne da ključa, ubacite 150 g parmezana.
Za početak namastite vatrostalnu ili keramičku posudu. Zatim složite sloj listova za lazanje, zatim obilnu porciju bešamela, šunku i naribani sir. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve sastojke. Za kraj namažite slojem bešamela i pospite malo sira, te 50 g parmezana. Smjesu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite oko 20 minuta.

Servirati:

Upariti ga s osvježavajućom zelenom salatom i nadopuniti divnom čašom crnog vina savršen je način da uživate u ovom jelu. Inspiracija za ovaj recept došla je iz jednog časopisa koji sam čitala.
Poučna priča: Žene kupuju
Kad je stigla do kase, otvorila je torbu i htjela platiti, a prodavač je u torbi pronašao daljinski upravljač i znatiželjno ju je upitao:

“Da li uvijek nosite daljinski upravljač?” Odgovorila je: “Ne, ali moj muž nije htio ići sa mnom u kupovinu jer je igrao igrice, pa sam ponijela daljinski upravljač.”

Prodavač se nasmijao i vratio sve što je žena kupila.

Iznenadila se takvim ponašanjem i upitala prodavača što se dogodilo.

Rekao je: “Vaš muž vam je zamrznuo kreditnu karticu.”

Pouka: Uvijek poštujte hobije svog supruga. Priča se nastavlja…

Žena je zatim iz svoje torbe izvadila suprugovu kreditnu karticu i stavila je u aparat. Nažalost, nije zamrznuo svoju kreditnu karticu.

Pouka: Nikad ne podcjenjuj snagu i mudrost svoje žene. Priča se nastavlja… Nakon što je provukla karticu kroz aparat, upitala je:

Unesite PIN poslan na vaš telefon.

Pouka: Kad čovjek ne uspije, stroj je dovoljno pametan da ga spasi. Priča se nastavlja… Nasmiješila se i iz torbe izvadila mobitel koji je zvonio. Poruka je poslana s mobitela njenog supruga. Odnijela je mobitel zajedno s daljinskim upravljačem kako ga ne bi nazvao u kupnji. Spakirala je sve svoje stvari i sretna otišla kući.

Pouka: Nikad ne podcjenjuj očajnu ženu… Priča se nastavlja…

Kad je stigla kući, njegovog auta nije bilo, a na vratima je stajala poruka: “Ne mogu pronaći daljinski. Idem na utakmicu s djecom. Zakasnit ću. Nazovi me ako me trebaš ”

Nažalost, sa sobom je ponio ključeve kuće.